Проблеми покупців житла в новобудовах

Проблеми покупців житла в новобудовах
Найнебезпечніша з операцій на ринку нерухомості - покупка квартири в новобудові.

1. Обман

Найактуальніша, складна і обтяжлива проблема, яка чекає пайовика - призупинення будівництва будинку, або відсутність будівництва зовсім. Якщо в першому варіанті ще якісь надії на отримання житла можуть бути, то в другому - навряд чи. Нездійснення будівництва є, найчастіше, наслідком або спочатку запланованого обману, або не кваліфікованої роботи співробітників будівельної компанії, або ж форс-мажорними обставинами, що приводять до відсутності фінансування та / або продовження будівництва.

2. Подвійні продажи

Друга за складністю та наслідків проблема, що чекає пайовиків - подвійні продажи, тобто реалізація одного об'єкта нерухомості декільком особам. У разі виявлення факту подвійного продажу переважне право на отримання квартири має той пайовик, хто раніше уклав або оплатив договір.

3. Терміни

Затягування термінів будівництва будинку і як результат - затримка, часом суттєва, в наданні квартири - найпоширеніша проблема в розглянутих відносинах.

4. Неналежна якість

Трохи менш поширеною проблемою для пайовиків, але при цьому не менш актуальною є надання квартири неналежної якості, що може бути пов'язано з явними дефектами приміщення, не припустимими будівельними нормами і правилами, наприклад, величезні щілини в підлозі, стелі, відсутність вікон, багато іншого.

5. Додаткові витрати

Майже кожен пайовик стикається з тим, що його зобов'язують доплатити за «зайві» метри. Частково такі вимоги забудовника обгрунтовані, але в багатьох випадках покладаються на покупців зобов'язання законними не є. Перш ніж відкривати гаманець, проконсультуйтеся з юристом.

6. Відсутність зовнішньої інфраструктури

Будівельні компанії, і органи місцевої влади розробляють проекти, які не передбачають можливості зведення в доступній близькості від житлового кварталу соціальних об'єктів. Забудова здійснюється настільки щільно, що школам, дитячим садам, дорогам, паркам, стоянкам просто не втиснутися.

7. Оформлення документів

В середньому процес оформлення власності займає до одного року. Проте вважається нормальним, якщо цей термін наближається до двох років. Якщо ж затримка перевищує дворічний період, то це може служити сигналом до того, що без документів доведеться користуватися житлом дуже довго, якщо не довічно - небезпечна ситуація. Вихід з даної проблеми є - це звернення до суду з вимогами про визнання права власності та реєстрації такого права за судовим рішенням, незалежно від дій або бездіяльності забудовника.

8. Нав'язування КК

Часто забудовник примушує пайовиків до укладення договору з потрібної "керуючою компанією". Покупців змушують підписувати договори на управління та експлуатацію будинку на заздалегідь визначених умовах, за встановленими тарифами і нав'язаним послуг, які завжди дорожче аналогів.

Источник: http://www.zagorodna.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.