Як вибрати витяжку для кухні. ВІДЕО

Як вибрати витяжку для кухні. ВІДЕО
Кухня без витяжки це сумне видовище. Кіптява, яка виділяється при готуванні їжі, не тільки осідає на шпалерах, меблях і всіх поверхнях, але й псує здоров'я. Запах міцно просочує все в кухні, проникає в усі кімнати (закриті двері не вирішення).

Висновок однозначний: будь-якій сучасній кухні потрібна витяжка. Якщо у Вас на кухні ще немає витяжки, то саме час подумати про її купівлю. Віднесіться до цього з не меншою серйозністю, ніж до купівлі нового телевізора або холодильника.

Витяжки бувають двох типів за принципом дії:

* Очисник повітря. Витяжка втягує повітря над кухонною плитою. Повітря проходить через спеціальний фільтр і повертається вже очищеним (рециркулюється). Рециркуляційні фільтри захищають насамперед від кіптяви й майже не затримують запах.

* Витяжна вентиляція. Повітря втягується над кухонною плитою й виводиться в систему вентиляції. Повітря виводиться в систему вентиляції (найближчий вентиляційний отвір) за допомогою повітроводу. Вибираючи даний тип витяжки зверніть увагу й на повітровід.

Очисники повітря менш ефективні. На них варто звернути увагу, якщо витяжна вентиляція в кухні слабенька (або її взагалі немає), що часто буває в старих будинках. Можна вирішити це радикально: вивести вентиляцію на вулицю, але це дуже трудомісткий і заморочливий варіант.

Найбільш дешевий варіант - звичайні витяжки. Їхня вартість коливається від 20 до 200$.
По яких параметрах вибрати витяжку для кухні?

На що потрібно звернути увагу при виборі кухонної витяжки?

Дизайн

Витяжка - це такий же предмет інтер'єру, як і люстра. Це незамінна деталь інтер'єру сучасної кухні. Витяжка підбирається до вже наявних на кухні приладів інтер'єру. Витяжка повинна виглядати цілісно з кухонною плитою й меблями. Краще підбирати колір і дизайн аналогічний кухонній плиті.

Є моделі, виконані в стилі Hi-Tech, які виглядають дуже красиво. Форма піраміди, частини кулі, конуса або більш незвичайної форми можуть стати прикрасою Вашої кухні.

Тип витяжки

Бувають плоскі, купольні та вбудовані витяжки.

Плоскі витяжки найчастіше працюють за принципом рециркуляції й комплектуються одноразовими жироуловлюючими фільтрами. Фільтри можуть бути також металевими або вугільними одноразовими. Із цього випливає, що фільтри доведеться міняти раз в 4-6 місяців. Такі витяжки мають один або два мотори малої потужності.

Купольні витяжки мають великий асортименти розмірів і форм. Як зрозуміло з назви, вони мають форму купола. Найчастіше працюють за принципом витяжної вентиляції.

Керування й функціональність

Керування може бути кнопковим і сенсорним.

Також зустрічаються моделі із псевдосенсорами. Зовні схожі на сенсори, але під кнопками стоять перемикачі. Це значить, що доведеться не просто доторкатися, як до сенсорів, а докладати деяке зусилля.

Більш зручне й красиво виглядає сенсорне керування. Ще це практично, тому що кіптява й жир не будуть накопичуватися в щілинах. Сенсори при прибиранні досить протерти вологою ганчірочкою, і вони будуть виглядати як нові.

Витяжки нерідко оснащують підсвічуванням. Підсвічування може бути досить до речі, якщо біля кухонної плити погане освітлення.

Зверніть увагу на наявність регулятора потужності, він обов'язково повинен бути, щоб регулювати потужність і рівень шуму.

Більш дорогі моделі можуть комплектуватися таймером і пультом дистанційного керування.

Продуктивність витяжки

По нормах СЕС повітря в приміщенні повинно обновлятися 12 раз у годину. Виходячи із цього легко розрахувати потужність витяжки.

Помножте висоту кухні на ширину й на довжину. Отриманий у такий спосіб об’єм кухні помножте на 12. У підсумку Ви одержите продуктивність витяжки в кубометрах за годину.

Наприклад. Довжина кухні 4 м, ширина 3 м, висота 2,5 м. Одержимо: 4х3х2,5х12 = 360 м2/год

Значить продуктивність витяжки, у випадку із прикладу, повинна бути 360 м2/год.

Краще брати витяжку з невеликим запасом потужності. Зменшити оберти Ви зможете завжди, крім того, якщо витяжка експлуатується не на повну потужність, то й термін служби більше.

Розмір витяжки

Витяжка вибирається під кухонну плиту. Чим ширше витяжка, тим вище її можна розташовувати над кухонною плитою. Витяжку рекомендується розташовувати на висоті 80 см над газовою плитою й 70 см над електричною плитою.

Для плити шириною 60 см оптимальної буде витяжка шириною 90 см. А взагалі витяжка повинна бути трохи ширше кухонної плити.

Більша витяжка не завжди виглядає громіздко. Сучасні дизайнери постаралися, щоб більші витяжки виглядали елегантно й красиво.

Рівень шуму

Рівень шуму виміряється в децибелах (дБ). Усе по тим же нормам СЕС, комфортним вважається рівень шуму до 40 дБ. Рівень шуму витяжки повинен бути нижче. Рівень шуму можна подивитися в паспорті або технічних характеристиках, для різних моделей він різний. Для порівняння, рівень шуму людської мови 60 дБ.

Що не слід забувати

Витяжки комплектуються електричними шнурами малої довгі, отже й електрична розетка повинна бути поруч із місцем установки. При установці витяжки з витяжною вентиляцією потрібно провести повітровід від витяжки до вентиляційного отвору. Повітровід повинен проходити до вентиляційного отвору з мінімальним числом прямих кутів. Кожний прямий кут різко знижує ефективність і ККД витяжки. Навіть найкрасивішу витяжку може зіпсувати корявий повітровід. Якщо є можливість, то повітровід потрібно хоч частково сховати за кухонними шафками.

Скупий платить двічі

І життя доводить, що це дійсно так. Не купуйте найдешевші витяжки. Якщо не вистачає грошей, то краще тимчасово відкласти купівлю витяжки. Дешеві витяжки завжди поступаються і по дизайну й по якості. Проробивши всього пари місяців, така витяжка почне шуміти набагато сильніше звичайного. З ладу дешева витяжка вийде всього через кілька місяців і буде просто висіти на кухні (навіть не для краси). Пам’ятайте, якісна річ не може бути дешевою!


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.