Бетонні блоки в будівництві

Бетонні блоки в будівництві
Блоки з бетону є важливим будівельним матеріалом. Вони являють собою виготовлені з бетону вироби, маса яких варіюється від десятків кілограмів до кількох тонн. Виробляють їх з важких, середніх і легких бетонів. Для того, щоб зменшити масу і теплопровідність бетонних блоків, їх часто випускають дірчастими або пустотілими.

Зазвичай, такі порожнечі виглядають як щілини, які розташовані уздовж або поперек самого блоку. Бетонні блоки за призначенням поділяються на: цокольні, фундаментні та стінові. Розглянемо фундаментні блоки. Їх властивості та застосування.

Фундаментні блоки (ФБС) вважаються частиною фундаменту. Вони виконують функцію переносу навантаження на основу. Воно може бути природним або штучним. При виробництві таких блоків використовують високоміцний важкий бетон з доставкою. Виготовлення відбувається у відповідності з технічними вимогами згідно ГОСТ 13015. Такі блоки мають форму конструкційного паралелепіпеда. На торцевій частини їх розташовані пази, що заповнюються при монтажі розчином цементу. Крім цього, армування фундаментних блоків виконується тільки арматурою для монтажу.


Вимоги, що пред'являються до якості фундаментних блоків:
висока міцність на стиск;
стійкість до впливу вологи;
морозостійкість;
відповідні показники до показників геологічним ґрунту, також навантаженні і архітектурної конструкції будови. Сюди відносяться: площа фундаменту, розташування несучих стін, крок колон і перегородок.

ФБС застосовуються при будівництві об'єктів, до яких пред'явлені особливі технічні нормативні вимоги. Наприклад, для стін підвалів, житлових і виробничих приміщень застосовуються армовані колони, які складаються з верхнього та нижнього поясів. Форми цих колон можуть бути різними, за допомогою чого створюється можливість для різних технічних, а також дизайнерських, рішень.


Переваги фундаментальних блоків:
Висока міцність конструкцій із залізобетону. Вони надійні і довговічні.
Завдяки фундаментним блокам можна зводити споруди на різних типах ґрунтів і в зонах різних кліматичних умов.
Фундаментні блоки застосовуються не тільки для пристрою фундаментів і підвальних стін, але і для несучих зовнішніх і внутрішніх перегородок, високоміцних парканів, стін і огорож та ін.

Блоки, виготовлені з вібропресованих цементнопіщаних блоків, прийнято вважати більш надійними. Крім того, цемент при цьому витрачається економніше.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.