Блискавкозахист - запорука вашої безпеки

Блискавкозахист - запорука вашої безпеки
Неякісно змонтована блискавкозахист не просто є практично неефективною, але і здатна представляти певну загрозу для життя і здоров'я людини. Кожен компонент зобов'язаний відповідати сучасним нормативним документам. Після монтажу потрібно ретельно перевіряти працездатність заданої системи. Як показує практика, довіряти цю задачу потрібно виключно фахівцям, які за допомогою відповідних пристроїв зуміють визначити надійність і якість блискавкозахисту конкретної будови, а також нададуть рекомендації щодо її обслуговування.

Щодня на нашій планеті трапляється приблизно сорок чотири тисячі гроз. Будь-яка з них прямим попаданням здатна зруйнувати споруду або його окремі складові. Тільки якісно і ретельно продумана блискавкозахист здатний захистити від усіх цих бід. Нею мають бути оснащені будь-які комерційні, житлові, а також муніципальні будови, тому ви неодмінно повинні встановити її і у власне житло.

Оптимальним варіантом вважається встановлення блискавкозахисту після завершення будівництва заміського котеджу. До початку його експлуатації, потрібно продумати і втілити в реальність комплекс рішень, спрямований на забезпечення безпеки за допомогою спеціалізованого обладнання.

Сучасна блискавкозахистна споруда класифікується на зовнішню і внутрішню. Остання складається із сукупності пристроїв захисту від перенапруги. Її головним завданням вважається не допустити поломку всередині будівлі електроприладів.

Зовнішня являє собою систему, головною функцією якої вважається перехоплення блискавки і напрямок її в землю, що дозволяє захистити споруду від пошкоджень і пожежі. Подібний блискавкозахист, в більшості випадків, є сукупністю кількох елементів: громовідвід (блискавковідвід), заземлювач (металевий стрижень, який заглиблений в землю), а також довгий дріт, який забезпечує зв'язок системи струмовідводу. Крім того, використовується активна система та звичайна (класична) блискавкозахисту. Кожна з них чудово справляється з власними обов'язками, а відмінність між ними полягає виключно в методі прийому блискавки. Не варто забувати про те, що блискавка являє собою реальну загрозу самій людині і його майну. Не варто економити на установці захисту від блискавок.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.