Як законно обійти податок на нерухомість

Як законно обійти податок на нерухомість
Існують схеми законного відхилення від виплати податків. Нещодавно податківці повідомили, що з січня наступного року набуде чинності податок на нерухомість. Про те, як не платити на законних підставах розповів А. Попов.

Існує схема законного відхилення виплати податків. Пільги, що передбачають несплату податків за 120 м2 квартири або 250 м2 будинку, поширюється на всіх власників нерухомості. До прикладу, якщо подружжя володіють квартирою в 240 кв.м, то кожен з них, скориставшись пільгою, може звести загальний платіж податку за житло до нуля. Так, розподіляючи нерухомість між власниками, згідно площі, можна будь-яку суму податку, скоротити її або не платити взагалі.

Також податок на нерухомість передбачає пільги: скасування сплати податків за садовий будинок, незалежно від площі для 1-ї особи; скасування виплати податку за 120 м2 житлоплощі квартири або за 250 м2 будинку, на 1-го платника в 1-му належному йому об'єкті нерухомості за вибором; податок не стягується за приміщення дитбудинків сімейного типу; податок не нараховується на об'єкт для сімей, які мають 3-х і більше дітей.

На думку А. Попова, у результаті залишаються 2 категорії осіб, які сплачують податку: 1-а юрособи, у яких у власності є службові квартири та заміські будинки з більшою житлоплощею або в кількості більше 1-го об'єкта. Друга категорія - фізособи, які є власниками декількох квартир, що здаються в оренду. Тому введення податку на нерухомість у подібному вигляді не має сенсу - дохід буде мізерним, навіть для місцевих бюджетів.

Для довідки: з січня майбутнього року буде введено податок на нерухомість. До прикладу, в Києві за 1 квадрат квартир, з площею, що не перевищує 240 м2, та будинків з 500 м2 податок складе 1% мінімальної зарплати;. для квартир з площею більше 240 м2 і будинків більше 500 м2 податок становитиме 2,7% мінімальної зарплати.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.