Конструкції стель: що вибрати?

Конструкції стель: що вибрати?
Стелі обмежують приміщення зверху. Від обраного типу і дизайну стелі в цілому залежить зовнішній вигляд кімнати.

Визначитися в тому, яка стеля підходить саме вам не так вже й складно. За допомогою правильного вибору стелі можна візуально розширити невелику кімнату, надати об'єм невеликого по висоті приміщення, зробити затишним велику залу. Тип конструкції стелі, його геометричні контури, фактура і колір є важливими елементами для створення вдалого дизайну кімнати.

Вибираючи тип стельового покриття необхідно оцінити стан існуючої стелі. Якщо на стелі дуже багато нерівностей, їх можна просто заховати за підшивними або підвісними стелями. Розглянемо різновиди стельової обробки.

Стелі можна обклеювати шпалерами. Якщо порівнювати процес обклеювання стелі шпалерами з побілкою або фарбуванням, то можна помітити, що він вигідно від них відрізняється тим, що є досить чистим заняттям. Стельові шпалери зберігають свій зовнішній вигляд протягом трьох-п'яти років. Це в основному залежить від якості шпалер і умов експлуатації. Обклеювання стелі шпалерами дозволяє заховати незначні тріщини і шви, які при фарбуванні майже завжди залишаються видні.
 
Стельові шпалери значно щільніше настінних. Вони являють собою два шари склеєної між собою щільного паперу з тисненням або покриттям зі спіненого вінілу. За рахунок своєї товщини і рельєфності не вимагають ідеально підготовленої поверхні. Перед обклеюванням стелі шпалерами необов'язково прибирати стару фарбу. Недолік стельових шпалер в тому, що деякі їх види не призначені для миття. Окремо відзначимо присутні на ринку склошпалери. Термін їх служби - до двадцяти років. Можливість повторного забарвлення - до п'ятнадцяти разів. Склошпалери є вологостійким матеріалом.

Існує обробка стель клейовим способом. Покриттям в даному випадку служать плитки або панелі зі спіненого полістиролу, ламіновані або коркові панелі, керамічні стельові плитки. Вони приклеюються до базової основи за допомогою спеціального клею. Відмінною особливістю плиток зі спіненого полістиролу є їх мала вага (до 400 г/м2). Вони легко ріжуться. Можуть бути використані в приміщеннях зі складними формами. Полістирол володіє хорошими теплоізоляційними і звукоізоляційними характеристиками. Однак слід зазначити, що готове покриття за рахунок стиків плиток не виглядає цілісним. Основний недолік полістиролу - токсичність при горінні.
 
Найдавнішим способом обробки стель є фарбування. Роботи з фарбування стель рекомендується проводити до чистової обробки підлоги і стін в приміщенні. Широко застосовувана раніше побілка поступилася місцем фарбам переважно на водяній основі. Перед фарбуванням найкраще очистити стелю до бетонної основи. Для запобігання можливості ураження бетону грибками існують спеціальні протигрибкові добавки до фарб.

На сьогоднішній день знаходять широке застосування підшивні стелі. Для їх установки до існуючої стелі закріплюється несуча обрешітка, на яку закріплюється обшивочний матеріал (гіпсокартон, стельовий пластик, декоративні панелі і т.д.). До переваг підшивних стель відносяться відсутність необхідності ретельної підготовки підстави, простота монтажу, можливість розміщення вбудованих світильників.

У всіх типах будівель можна зустріти використання підвісних стель. Підвісні стелі являють собою конструкцію, що складається з легкого каркаса, закріпленого до основної стелі за допомогою спеціальних підвісів і облицювальних елементів. Підвісні стелі дуже практичні. Вони дозволяють зробити невидимими, але при цьому доступними інженерні системи та комунікації. У них зручно вбудовувати вентиляційні решітки та освітлювальні прилади. Підвісні стелі покращують акустику в приміщенні. Застосовуючи підвісні стелі, не потрібна ідеальна підготовка підстави. Підвісні стелі можуть облицьовуватися різними матеріалами. Облицювальні панелі можуть бути виготовлені з мінерального волокна, металу, гіпсокартону, дерева або пластику. Також облицювальні панелі підрозділяються на плиткові, панельні, рейкові, касетні, гратчасті й ніздрюваті.

Відносно новий спосіб організації стельової обробки - це натяжні стелі. Натяжні стелі принципово відрізняються від стель іншого типу не тільки використовуваним матеріалом, але й способом кріплення. Використовуваним матеріалом в даному випадку є полотно з вінілу або поліефірної тканини. Установка проводиться за допомогою спеціального каркаса, розташованого по периметру кімнати. Полотна з вінілу і поліефірної тканини при монтажі необхідно розігрівати до температури 60-70 ° С. Але навіть це не заважає натяжним стелям займати лідируючу позицію по швидкості установки. Термін експлуатації натяжних стель складає близько двадцяти п'яти років. Покриття не вимагає ніякого спеціального догляду. Необхідно тільки іноді протирати його вологою ганчіркою.
 
Відмінності в методах кріплення стельових систем і видах використовуваних оздоблювальних матеріалів дозволяють не тільки ховати недоліки базової стелі, але і створювати стелю у відповідності з вашими дизайнерськими рішеннями і необхідними функціональними характеристиками.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.