Особливості алюмінієвих вікон

Особливості алюмінієвих вікон
У нашій країні до відносно недавнього часу алюмінієві вікна встановлювалися в основному на об'єктах промислового призначення і в громадських будівлях. Як не дивно, але в житлових будинках рами, виготовлені з алюмінію, зустріти було практично неможливо - все більше дерево і пластик. На сьогоднішній день картина змінилася докорінно і пов'язано це, перш за все, з впровадженням нових передових технологій, що дозволяють істотно підвищити теплоізоляційні властивості алюмінієвих віконних профілів, а також з появою нових способів обробки алюмінієвих поверхонь.

Застосування алюмінієвих профілів вельми доцільно при виготовленні вікон як стандартних, так і досить великих розмірів. Алюмінієві вікна можуть бути виготовлені практично будь-якої форми і будь-якого кольору. Вони можуть бути встановлені в будь-яких типах будівель і споруд. Що не маловажно при реставрації порівняно старих будівель, алюміній дозволяє досить непогано імітувати стилі давно минулих епох. Слід зауважити, що можливість поєднання алюмінію з багатьма оздоблювальними матеріалами розширює область застосування алюмінієвих вікон і дозволяє їм досить легко вписуватися в практично будь-який інтер'єр. Сучасні алюмінієві віконні профілі дають можливість створювати вікна будь-яких форм і розмірів з застосуванням різних типів відчинення віконних стулок.

До переваг алюмінієвих конструкцій можна віднести їх практично необмежену довговічність, високу міцність, відносно низька питома вага, насправді непогану стійкість до корозії, а також відсутність необхідності в особливому догляді. Алюмінієві вікна відрізняються дуже високою ремонтопридатністю і вельми великими можливостями в галузі дизайну. Алюміній є екологічно чистим матеріалом, не містить домішок важких металів і не виділяє шкідливих речовин під впливом навколишнього середовища. Крім цього він зберігає свої якості навіть при досить різких перепадах температури. Сучасні алюмінієві профілі забезпечують високі тепло-і звукоізоляційні властивості виготовленим з них вікнам. Крім цього алюмінієві вікна виходять насправді вельми пожежобезпечними, тобто не горять і не підтримують горіння.

Алюмінієві вікна можуть бути застосовані при склінні балконів і лоджій, тамбурів та веранд, фасадів і зимових садів, віконних прорізів житлових приміщень, а також для багатьох інших цілей.

Цілком природно, що для таких різних конструкцій використовуються різні види алюмінієвих профілів і комплектуючих.

За великим рахунком всі види існуючих на сьогоднішній день алюмінієвих профілів можна розділити на холодні і теплі. Відмінною особливістю теплих алюмінієвих профілів є наявність так званого «термомоста», що дозволяє достатньо успішно застосовувати алюмінієві вікна в житлових приміщеннях. «Термомоста», що входить в конструкцію теплих алюмінієвих профілів в більшості випадків являє собою термовставку з поліаміду зі скловолокном, що надає алюмінієвому профілю хороші тепло-і звукоізоляційні властивості. Холодні алюмінієві профілі найчастіше використовуються для скління балконів, лоджій, а також різних нежитлових приміщень.

Що ж стосується зовнішнього вигляду, то можна відзначити, що на сьогоднішній день найбільшим поширенням користаються два типи покриття алюмінієвих профілів - гальванічне і порошкове. Використання принципів гальваніки дозволяє отримувати досить міцне і стійке до атмосферних явищ покриття. Нанесення гальванічного покриття не вимагає занадто великих виробничих площ, але таке виробництво насправді є досить шкідливим. Крім електролітичних ванн, в цьому випадку потрібно лінія автоматичного завантаження і вивантаження, а також лінія підготовки профілю. Устаткування дійсно трохи дороге, але собівартість гальванічного покриття в цілому виходить нижче, ніж порошкового. Одним із суттєвих недоліків цього виду покриття алюмінієвого профілю є обмеженість у виборі кольору. Вельми великі можливості у підборі необхідних кольорів і відтінків має технологія нанесення порошкових покриттів, яка абсолютно не вимагає токсичних розчинників і не вважається шкідливим виробництвом. Фарба в цьому випадку представляє собою сухий порошок певного кольору. Алюмінієвий профіль попередньо підготовляється (очищається і знежирюється), а після цього поміщається в спеціальну камеру, в якій виробу, грубо кажучи, надається електричний потенціал. Потім методом розпилення на поверхню наноситься сухий барвний порошок, і профіль поміщається в термокамери, де покриття полімеризується, утворюючи досить міцну і в той же час еластичну плівку. У колірну гаму порошкових покриттів входять всі кольори по каталогу RAL, що дозволяє з дуже високою точністю підібрати будь-який необхідний відтінок.

На даний момент ринок виробництва вікон в нашій країні можна вважати цілком сформованим. І алюмінієві вікна займають у ньому дуже важливе місце. Звичайно ж, говорити про масштаби виробництва і споживання на рівні пластикових вікон в нашому випадку поки не доводиться, але, тим не менш, з кожним роком алюмінієві вікна з'являються у все більшої кількості наших з вами співгромадян.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.