Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО

Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО
Раніше будинки будувалися всі однакові і планування в них були як близнята один на одного схожі. Туалет окремо, ванна окремо, кухня 5-6 кв.м .... Зараз, коли на ринку з'явилася безліч всіляких будматеріалів, кожному хочеться, змінити своє житло - з'єднати ванну з туалетом, збільшити кухню, прибрати коридор, з однієї кімнати зробити дві, ну і так далі у кого, на скільки вистачає фантазії. Одним з таких перепланувань є зведення перестінок. І сьогодні хочу Вам розповісти, як робити такий перестінок з прорізом для дверей.

Перестінко можна робити з різних матеріалів, цегли, газо-піноблоків, дерев'яні з дранкою і подальшою штукатуркою. Але самим легким, швидким і зручним є перегородка з гіпсокартону. Ось про це я постараюся розповісти.

І так почнемо. Для проведення цих робіт нам знадобляться металеві профілі, гіпсокартон стіновий (12 мм), ножиці по металу, рівень, рулетка, олівець, будівельний ніж, утеплювач, саморізи 25-й по металу для гіпсокартону 3,5 мм для скріплення профілю, і якщо стіни цегляні або бетонні то дюбеля швидкого монтажу, а якщо дерев'яні, то саморізи по дереву.

В першу чергу треба визначитися з профілем, вірніше з його розмірами. Це залежить від розміру лутки дверей, яку будете встановлювати. Якщо лутка буде, наприклад, 100 мм то віднімаємо товщину двох листів гіпсокартону і отримуємо розмір стартового профілю.

100 - (12 +12) = 75

І так профіль нам потрібен 75 мм. Далі відзначаємо на підлозі ширину дверного отвору і для полегшення малюємо весь проріз по підлозі і стінах. Якщо двері, скажімо, буде 80 см то додаємо, приблизно по 3,5 см з кожного боку і зверху, а якщо буде поріг то і знизу, і по 1 см для зазору на піну, і отримуємо розміри дверного отвору.

80 +3.5 +3.5 +1 +1 = 89 см (це ширина)

200 +3.5 +1 = 204,5 (це висота без порогу)

200 +3.5 +3.5 +1 = 208 (це висота з порогом)

Отримані розміри для полегшення округляємо в більшу сторону.

У моєму випадку це вхід у ванну і двері зміщені в одну сторону. Тому я розрахував так щоб з одного боку одного аркуша вистачило на обидві сторони, тобто від стіни 60 см. Беремо профіль, відзначаємо 60 см і ножицями робимо надрізи з двох сторін так щоб профіль можна було загнути на 90 градусів. Що б надрізати рівно намалюйте лінію під косинець.

Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО

Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО

Кріпимо профіль до стіни, ще раз перевіряючи рівень. Теж робимо і з іншою стороною, тільки розмір від дверного отвору буде вже іншим. Далі кріпимо профіль по периметру, по стелі та підлозі.

Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО

Наступним етапом відрізаємо профіль за розміром для отвору і вставляємо, дотримуючись рівеня. Скріплюємо з каркасом саморізами 3.5 мм. Між ними вставляємо перемичку по висоті отвору. Як кріпити показано на фото. Для більшої жорсткості необхідно вставити кілька перемичок і в саму перестінку.

Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО

Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО

Далі ріжемо гіпсокартон за потрібними розмірами, і за допомогою 25-х саморізів кріпимо його з одного боку. Вставляємо утеплювач і закриваємо іншу сторону.

Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО

Як зробити перестінку з гіпсокартону. ФОТО

Ось і все перестінка з гіпсокартону готова.

Якщо споруджувана стіна має довжину більшу ніж 1200 мм, то необхідно ставити стойовий профіль (такі-ж як для прорізу) на відстані 600 мм один від одного.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.