Установка екрану під ванну своїми руками

Установка екрану під ванну своїми руками
Як звичайно, у більшості випадків, ванні кімнати у нас малих розмірів, а ванни хочемо, на скільки можливо, великих розмірів. І тому багато ванн встановлені між двох стін. Добре якщо у ванній кімнаті місце дозволяє для установки шафки для всіляких миючих і чистячих засобів, і все це добро можна туди скласти. Але найчастіше ми позбавлені такої розкоші і все це добро йде на зберігання саме під ванну. Видовище, звичайно, не з приємних. Все це неподобство необхідно заховати. У минулі часи, наші батьки, під бортом ванни натягували дріт або міцну нитку, і одягали звичайні шторки як на вікнах. Таким чином закривали вміст внутрішнього простору ванни. У наш час методи і матеріали, для закриття цього простору, стали більш естетічней. І один з них це пластиковий екран під ванну.

Та тільки такі способи монтажу таких екранів підходять не до всіх типів ванн. Як часто буває, що купили, встановили за інструкцією, начебто все красиво під чавунною ванною. Один-два рази підійшли, трохи штовхнули ніжкою і наш екран випав. Або, інший приклад, ванна сталева або акрилова, по вазі самі по собі легкі. Встановлюючи під такі ванни екран, викручуємо ніжки на розпір. Але розпору не відбувається, так як ванни легкі, і ми їх просто підіймаємо. Щоб цього не відбувалося, ці екрани потрібно трохи доопрацювати.

Насамперед установка самої ванни. Встановлюю на 5-7 см. вище висоти екрана. Наприклад, якщо екран по висоті 50 см. то ванну я встановлюю від низу борту на 55-57 см. Тоді після установки екрану, між ним і підлогою утворюється щілина. Через неї нічого видно не буде, і можна спокійно підійти до ванни в щільну.

Тепер ширина. Якщо ви вгадали точно з шириною, то вам пощастило. Але це буває вкрай рідко. Краще взяти ширше - відрізати зайве завжди можна, а от додати ні.

Установка екрану під ванну своїми руками

З чого зазвичай складаються такі екрани. Дві пластикові напрямні (як в старих сервантах), стягнуті між собою металевими або теж пластиковими шинами. І між ними пластикові або набрані і склеєні між собою, із звичайних пластикових панелей, шторки з ручками.

Кріпимо екрани до стін. Для цього знадобиться уголок 15 мм, бажано алюмінієвий. Відрізаємо два шматки за розміром напрямних. Відзначаємо в них і свердлимо отвори для дюбелів.

Потім виймаємо шторки, заміряємо ширину між стінами, віднімаємо товщину двох куточків, і з цього розміру. відрізаємо зайве від направляючих. При цьому потрібно враховувати де будуть знаходитися стягують шини, і відповідно ніжки.

Установка екрану під ванну своїми руками

Якщо направляючі з алюмінієвою вставкою, то беремо наші, заготовлені, куточки і кріпимо за допомогою саморізів по металу. А ось якщо направляючі пластикові (вони пустотілі), то необхідно зробити пробки, вставити всередину і потім так само закріпити куточки. Тепер рама екрану повинна щільно встати між стін під ванною.

Набираємо у ванну води або кладемо в неї що ні будь важке (обережно щоб не подряпати), вставляємо ніжки і встановлюємо раму на місце, виставляючи за рівнем, викручуємо ніжки, і свердлимо отвори в кахлі для дюбелів.

Тепер підганяємо шторки. Лицьова шторка повинна бути приблизно до середини ванної. Скажімо, якщо ширина під ванною, яка на фото, 124 см, то ширина цієї шторки склала 62 см. А під внутрішня шторка повинна бути на 5 см. ширше. Заміряємо, відзначаємо під косинець і зайве відрізаємо, болгаркою по металу. На обрізаний торець я одягаю П-подібний пластиковий стартовий профіль. Я його одягаю тільки на зовнішню шторку, так як внутрішню все одно не видно.

Порада, якщо у вас стеля з пластикових панелей, то з цих же панелей можна виготовити нові шторки. І тоді екран у вас буде такого ж забарвлення як і стеля
 
Установка екрану під ванну своїми руками


Тепер знімаємо раму, збираємо шторки на місце, для цього доведеться від'єднати, і потім встановити назад, один куточок. Промазуємо верхню напрямну силіконом, і знову монтуємо вже весь екран в зборі на місце закріпивши на дюбеля. Силікон, між бортом ванни і екраном, акуратно стираємо сухою і чистою ганчіркою.

Установка екрану під ванну своїми руками

Якщо у вас проходять труби над підлогою, то щоб шторки закривалися щільно до стіни, робимо в ній вирізи.

Коли силікон застигне, можна виймати вантаж або зливати воду з ванни.

Установка екрану під ванну своїми руками

Ось ви і дізналися як встановити екран під ванну. І головне надійно.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.