Як правильно постелити лінолеум. ФОТО

Як правильно постелити лінолеум. ФОТО
Багато хто, в якості покриття для підлоги, вибирає лінолеум. Але не всі знають як правильно його укласти. Це не так вже й складно. Далі маленький опис цього процесу .

1. В першу чергу потрібно зробити заміри. Тут нічого складного немає. Берете розміри довжини підлоги. Будь-яке покриття краще стикувати в дверному отворі під лінією зачинених дверей. З одного боку одне покриття, а з іншого інше. Якщо одне покриття, скажімо лінолеум із спальні, буде виходити за двері і стикуватися з покриттям в передпокої, наприклад з кахлем або ламінатом, погодьтеся буде не красиво виглядати.

Другий нюанс - це в деяких приміщеннях є такі ніші-заглиблення, в яких встановлені радіатори опалення. У більшості випадків такі ніші знаходяться під вікнами, але бувають і просто по середині стіни.

Так от беремо розміри глибини дверного отвору і, якщо є, всіх поглиблень, додаємо до розмірів підлоги, і ще плюс 10 см. по периметру до розміру який вийшов. Наприклад є кімната 4 м. на 3 м. З боку де 4 м. маються двері з глибиною 10 см. Їх ми додаємо до 3 м. і отримуємо 3,10 м. А з 3-х метрової сторони є вікно з нішею під радіатор , глибиною 15 см., які в свою чергу додаємо до 4-м метрам, і отримуємо 4,15 м. І для підрізу 10 см. по периметру. І того нам потрібен шматок лінолеуму 4,25 на 3,20 метрів.

2. Ну заміри зробили, тепер потрібно визначитися з вибором. В першу чергу товщина лінолеуму - не менше 3 мм. Тонше - рветься як папір. Далі спосіб експлуатації; тапочки або вуличне взуття, спальня або передпокій або кухня, звичайний або тепла підлога, способи догляду за ним. Ну і за тим малюнок і забарвлення. Всі ці питання можна вирішити з продавцем-консультантом.

Порада: купувати лінолеум краще з початку рулону. Чим ближче до кінця, тим сильніше скручений лінолеум, і тим довше він буде розрівнюють.

3. Далі розглянемо як постелити лінолеум. Саме постелити а не приклеїти. Останнім часом вже майже ні хто не клеїть. Тільки в особливих випадках.

Вибираємо стіну, яка менше всіх інших, буде заставлена. Тобто та яка буде більш переглядається. Значить від цієї стіни і почнемо укладку. Розкочуємо лінолеум, рівною стороною, уздовж цієї стіни, з напусками зайвого на інші стіни. Враховуємо всі раніше зроблені розміри ніш і дверні отвори. Ще раз перевіряємо розташування малюнка. Якщо все нас влаштовує, починаємо підрізування. Найкраще для цього використовувати будівельний ніж-лезо і шпатель 20 - 30 см. Принцип такий же як і з підрізуванням шпалер.

Як правильно постелити лінолеум. ФОТО

Тільки тут спочатку потрібно загнути край лінолеуму по самому куті стіни і підлоги і як можна сильніше його продавити, що б залишилася зламана смуга.

Як правильно постелити лінолеум. ФОТО

І так перегнули один край - вирізали дверний проріз. Аналогічно і з іншими нішами.

Як правильно постелити лінолеум. ФОТО

Потім, в місце перегину, ставимо шпатель, притискаємо лінолеум в кут, і відрізаємо зайвий шматок.

Як правильно постелити лінолеум. ФОТО

Якщо ви все зробили правильно, то між лінолеумом і стіною повинен залишитися зазор близько 2-3 мм. Це нормально, лінолеум повинен полежати хоча б добу, а якщо був узятий з кінця рулону, то й більше, поки повністю розрівняється, і не буде хвиль. Якщо на інший день, один з країв буде впиратися в стіну - його потрібно акуратно підрізати. Після цього можна кріпити плінтус.

Далі закриваємо двері, робимо позначки так щоб зріз пройшов посередині товщини дверей. І за допомогою металевої лінійки і леза, відрізаємо зайве.

Якщо у вас ширина приміщення більше ширини лінолеуму, то вам доведеться стикувати два шматки. Підбираєте другий шматок так, щоб не втратити малюнок, і він повинен бути ширше на 10-15 см. відсутнього шматка. Потім укладаєте його в нахлест, поєднуєте малюнок як можна точніше, і потім будівельним лезом під металеву лінійку, прорізаєте обидва шматка за один прохід. Для того щоб пересунути лінійку, прорізаючи зупиніться, не виймайте лезо, пересуньте лінійку і продовжуйте різати далі до кінця. Потім зніміть верхній відрізаний і внутрішній шматки. Обидва шматки можна склеїти за допомогою двостороннього скотчу. Якщо все зробити акуратно то місце стику не повинно бути видно.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.