Особливості вмонтованого дзеркала в ванній кімнаті

Особливості вмонтованого дзеркала в ванній кімнаті
В даний час стало модним і популярним встановлювати дзеркало у ванній кімнаті в один рівень з настінного плиткою (тобто вставляти дзеркало в проріз в плитці).

По-перше, не зустрічаються ідеально виведені кути (під 90 градусів). Це пояснюється тим, що вимоги до прямолінійності плитки дещо інші, ніж до дзеркала (в плитці часто використовується затирка для згладжування нерівностей).

Такого роду невідповідності призводять до того, що доводиться використовувати шаблон для зняття розмірів дзеркала. А непрямолінійність та обробка (тобто підгін) істотно здорожує виріб.

По-друге, звернемо увагу на сам процес монтажу. Ідеального і беззазорному прилягання дзеркального полотна до керамічної плитки домогтися неможливо (оскільки при виготовленні дзеркала його розмір зменшують, залишаючи зазори в 1,5 мм на кожну сторону). Це робиться для того, щоб монтажник міг, не пошкодивши дзеркала, вставити його в залишений для цих цілей проріз (адже дзеркало зігнути неможливо). Решта зазора після монтажу видаляється, заповнюючи затеркою для плитки.

Також при замовленні дзеркала в проріз треба бути уважним: товщина плитки і дзеркала - різна! Тому необхідно ідеально рівно вивести проріз на товщину дзеркала (зазвичай це 4 або 6 мм) або наростити отвір до цих значень оргсклом (фанеру не використовувати).

Що ж робити, щоб вийшло красиво і в той же час заощадити?

Найкраще замовити дзеркало до моменту закінчення укладання плитки: викласти плиткою один кут, підготувати місце монтажу дзеркала, поставити дзеркало і закласти плиткою вже змонтоване на стіну дзеркало. При цій системі Ви зможете тільки лише замовити виготовлення дзеркала і його доставку, заощадивши на монтажі (з монтажем будівельники повинні впоратися самостійно).

Окреме питання-установка великогабаритних (наприклад 180 * 100 см) дзеркал в отвір або нішу. Якщо є бажання поставити таке дзеркало у ванну кімнату - будьте готові до великих витрат. Адже дзеркало такого розміру виготовляється вже з дзеркального полотна товщиною 6 мм, що збільшує вагу виробу. Для його транспортування та монтажу знадобиться не 2 людини, а бригада вже, як мінімум, із трьох монтажників (і їм всім треба платити - дивно, правда?). До того ж, ці дзеркала замовник любить ставити за вже змонтовану раковину. Уявіть: 45 кілограм величезного дзеркала завести за раковину і поставити в нішу. Важко? От і ми так думаємо!

І в цьому випадку є вихід - замість великого дзеркала виготовити збірне дзеркальне панно з одним великим центральним елементом і дзеркальним обрамленням по краях. Виготовлення та монтаж дзеркального панно найчастіше виходить економічніше, ніж величезне дзеркало (знижуються витрати на транспортування і монтаж), а вигляд у такого панно, по-моєму, набагато естетичніше, ніж у великого шматка дзеркала, приклеєного на стіну.

Тепер кілька слів про полички, гачки і інші корисні речі для потрібних нам в господарстві дрібниць. Велика кількість замовлень надходить саме на виготовлення дзеркал на замовлення з полками та отворами. Безумовно, гачечки-річ в господарстві корисна. Але вішати їх на дзеркало нерозумно і навіть небезпечно. Справа в тому, що скло-крихкий матеріал. А якщо ми згадаємо уроки фізики за 7-й клас, то нам стане зрозуміло, що в склі при свердлінні отворів виникає внутрішня напруга, з часом призводить до появи тріщин, сколів і руйнування дзеркального полотна.

Тому, замовляючи свердління отворів у дзеркалі, Ви повинні уявляти, що буде в цих отворах. Отвори під електрику й кріплення для світильників (але не внутрішні вирізи, тобто квадратні отвори в дзеркалі) можна замовляти абсолютно спокійно (але діаметр отвору повинен бути на один розмір більше, ніж потрібно для кріплення).

Про полички на дзеркалі: на поличку, закріплену на дзеркалі за допомогою кріплення з свердлінням отворів можна поставити не більше 500 грамів чого-небудь!

Якщо потрібно отримати полицю з більшою, так би мовити «вантажопідйомністю», необхідно вказати на це. Тоді майстер порадить Вам зробити систему кріплень на ультрафіолетової склейці. Спеціальний клей УФ-затвердіння проникає в товщу скла, роблячи поверхні одним цілим. Врахувавши всі ці коментарі, що сформувалися у нас на підставі реальних робочих моментів, Ви зможете замовити дзеркало, і, отримавши його, не засмутитися.

І останнє, про що хотілося б розповісти в темі ванної кімнати - це сантехнічні люки зі скла і дзеркала.

Ні для кого не секрет, що штатні ревізійні люки - річ досить неестетична. Тому й кинулися люди шукати заміну цим білим одноманітним квадратам ... Одна з них-сантехнічні люки зі скла або дзеркала. Зробити їх найкраще зі скла або дзеркала з протиосколковою плівкою (тому що б'ється все-і загартоване скло, і триплекс-навіщо переплачувати). Декорів сантехнічних люків із скла безліч: їх можна зробити кольоровими, з малюнком, матовими, з гравіюванням, вітражними, з мозаїкою, дзеркальними.

У разі виготовлення лючків зі скла, кольорова плівка, нанесена на виворітну сторону скла одночасно служить і протиосколковою.

Тепер про монтаж: тут краще всього вибрати майстра-ремонтника з уявою (а то скрізь гіпсокартон-ось і думай, як поставити, щоб лючок не випав). Якщо Вам не повезло: у Вас гіпсокартон-поставте зверху і знизу дві направляючі для вставки петель. І сміливо замовляйте скло для сантехнічного люка.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.