Оновлюємо стару ванну

Оновлюємо стару ванну
Цi варiанти вiдрiзняються один вiд одного цiною, терміном слугування i нюансами подальшого використання.
Акрилова фарба
Акрилова фарба є найдешевшим варiантом (близько 400 грн.) і при ретельному дотриманні технологій фарбаможе триматися біля п'яти років. Такими матеріалами для відновлення ванни найчастіше є емалі для відновлення ванни, які бувають узвичайних баночках у вигляді рідиниабо аерозолів. Є відмінна характеристика таких упаковок. Як правило, аерозоль містить велику частину розчинника порівняно з емаллю для реставрації ванн у баночкаж. Відповідно, термін слугування аерозолів значно коротший.
Умовно процес відновлення емалі ванни поділяють на три етапи.
1) підготовка ванни (очищення поверхні);
2) ґрунтування старої поверхні ванни;
3) відновлення емалі ванни (обробка поверхні емаллю).

Акриловий вкладиш
Акриловий вкладиш — хороший варiант, правда, найдорожчий із цих трьох. Такий ремонт коштуватиме від 1200 грн. Нове покриття забезпечуєметод встановлення у ваннi готової, вiдштампованої за стандартною формою акрилової ванни-вкладиша завтовшки 6 мм, яку виробляють із листового акрилу. Штампують листи на виробництві, враховуючи стандартні розміри ванн. Щоб замовити вкладиш, потрiбно знати точні розміри ванни.
Старі ванни, які найчастіше встановлені у наших помешканнях,випускали три заводи: Новокузнецький, Кiровський i Пермський. У ванн Пермського заводу є заглиблення на бортиках ванни з боку зливу, так званi «мильницi». Кiровськi ванни — овальної форми, їхня ширина без урахування бортiв становить біля 60 см. А новокузнецька має форму елiпса, вона завужена до зливу: у голові ширина такої ванни 60 см, над зливом — 50 см.
Залишається помiряти довжину i глибину Вашої ванни. Тут теж може бути не бiльше двох варiантiв: 1.7 м або 1.5 м — довжина i 40 см або 45 см — глибина. Довжинуванни мiряють з бортами. Щоб вимiряти глибину, потрiбно покласти рейку на борти в поперек ванни у ділянці зливу i вiд неї опустити лiнiйку до дна.

Технологія акрилового вкладиша включає такі етапи роботи:

-огляд і вимірювання ванни;
-демонтаж зливного гарнітура;
-обрізання ванни-вставки по контуру стін;
-фрезерування отворів зливу і переливу;
-герметизація зливу і переливу;
-нанесення монтажного засобу;
-монтаж акрилового вкладиша у ванну;
-монтаж деталей стоку води;
-герметизація швів між ванною і плиткою.

Акрилова ванна-вкладиш – це не покриття і не реставрація ванни, а готовий заводський виріб, виготовлений з двошарового полімеру ПММА+АБС (сантехнічний акрил + конструкційний пластик). Цей полімер було спеціально розроблено для виробництва сантехнічних виробів. Завдяки відсутності мікропористої структури гігієнічний шар акрилу має високу стійкість проти забруднення, а шар конструкційного пластика додає акриловому вкладишу теплоізоляційні властивості. Таким чином акрилова ванна-вкладиш – це гігієнічна оболонка, яка у «тандемі» зі старою ванною, що слугує силовим каркасом, утворює чудову нову акрилову ванну з чавунною або сталевою основою.

Стакрилова (наливна) ванна
Технологiя стакрилової (наливної) ванни — найпростіший i найприйнятніший варiант i з точки зору цiни, i з точки зору рiзних ризикiв при ремонтi i пiсля нього. Наливна ванна — порiвняно новий метод, його використовують із 2008 року i, на думку фахiвцiв, надалi вiн поступово витiснятиме з ринку акриловi вкладишi. При цьому клієнт економить немалі кошти (вартiсть виконання замовлення – від 800 грн.) i вiдпадає потреба демонтажу кахельної плитки по краю ванни, як це буває у випадку з акриловим вкладишем. Окрiм того, такий ремонт менш трудомiсткий.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.