Як побудувати будинок

Як побудувати будинок
Хто з нас не мріє сидіти в затишній вітальні свого будинку і насолоджуватися келихом вина, слухаючи пісню вогню в каміні! Ці мрії затьмарює лише одна думка: шлях будівництва будинку дуже довгий і важкий, багато питань і проблем потрібно вирішити під час втілення своєї мрії в реальність.

Насправді все не так вже й страшно. При сучасному рівні будівництва і величезному виборі будівельних та оздоблювальних матеріалів будівництво будинку може стати дуже захоплюючим, хоча і непростим, заняттям, в кінці якого - радість і щастя від володіння своїм власним житлом, насолоду затишком і спокоєм кожен день.

Етапи будівництва будинку.

Вся робота по будівництву будинку ділиться на кілька основних етапів: вибір і купівля земельної ділянки, вибір і складання проекту самої будови, узгодження проекту в місцевих управліннях архітектури, безпосередньо будівля будинку, роботи з підведення комунікацій, оздоблювальні роботи.

Вибір і покупка земельної ділянки є складним, але в той же час найважливішим етапом: від того, яка це ділянка, яка структура залягання грунтів і рівень грунтових вод, чи підведені до нього комунікації, залежить планування проекту самого будинку. Також потрібно враховувати, що на ділянці повинно бути дозволено індивідуальне будівництво.

Наступний етап - самий творчий: потрібно вирішити, який саме будинок потрібен? В обговорення можна і навіть бажано включити всіх членів родини: з якого матеріалу? скільки поверхів? скільки житлових приміщень потрібно? чи суміщати кухню з вітальні? де краще робити камін: у вітальні або бібліотеці? а, може, треба два? Питань буде дуже багато, палкі суперечки і дискусії домашніх повинні в кінцевому підсумку вилитися в проект будинку. Тут на допомогу прийдуть численні журнали і буклети, за допомогою яких можна вибрати варіанти, оптимальні для всіх членів сім'ї. Наприклад тут можна подивитися дизайн інтер'єру вашого будинку. Всім зрозуміло, що довіряти робити сам проект потрібно професіоналам, але скласти список обов'язкових вимог і побажань просто необхідно. Одержаний проект узгоджується в різних державних структурах, після чого настає найцікавіше і складний час - зведення пенатів.

З чого починається безпосередньо будівництво будинку?

Звичайно ж, з фундаменту! Його тип і матеріал вибирається на основі геологічних досліджень. Обійдеться фундамент в 10-30 відсотків від загальної вартості майбутнього будинку, але ці витрати виправдані: будь-яка тріщина може призвести до дуже небажаних наслідків. Потім вже зводиться сама коробка. Матеріали для стін будинку зараз дуже різноманітні, кожен може вибрати по своєму смаку і можливостям гаманця, починаючи від газобетону і закінчуючи монолітом. Якщо будівництво довірено фірмі-підряднику, потрібно ретельно контролювати кожну дрібницю, щоб не упустити чогось важливого. Хоча багато зараз, у період світової кризи, бажаючи мати власне житло, самі освоюють нелегку професію будівельника, заощаджуючи таким чином кошти.

Ось, нарешті, симпатична коробочка радує око і серце. Але багато труднощів ще попереду. Тепер потрібно підвести всі комунікації (електрика, водопровід, каналізацію, газ) і налагодити інженерні системи: опалення, вентиляцію та інші. На ці роботи краще всього запросити професіоналів, які знають всі тонкощі і вміють враховувати найменші нюанси. Добре б було коробочку одягнути: фасад повинен бути привабливим, що радує око, в той же час надійним і теплосберігаючим.

Тепер настав час визначитися з оздоблювальними матеріалами для кожного приміщення. Тут важливо не втратити голову і не заплутатися у всьому різноманітті, представленому на ринку. До речі, за статистикою мінімальна обробка коштує стільки ж, скільки зведення всієї коробки, а верхньої межі витрат просто не існує. Можна запросити дизайнера, який допоможе визначитися зі стильовим наповненням приміщень, з вибором кольору і оздоблювального матеріалу відповідно побажанням власника будинку. А можна проявити максимум фантазії і самому разом з домочадцями придумати, як оздобити кімнати. У наш час існує дуже багато нескладних способів зробити кімнату красивої: поклейка шпалер, фарбування, нанесення штукатурки ... Список може бути дуже довгим. Головне - постаратися догодити кожному з членів сім'ї, зробити будинок максимально функціональним і затишним для всіх.

Невже, скоро кінець, думається з полегшенням. Мила картина домашнього відпочинку все частіше і частіше постає перед очима. Залишилося зовсім нічого: обставити кімнати меблями, прикрасити стіни картинами, панно. І можна радіти і запрошувати друзів на новосілля! Звісно, ​​мине чимало часу від початку будівництва будинку і до радісного завершення цього важкого шляху! Але результат вартий того.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.