Що робити, якщо здувся ламінат

Що робити, якщо здувся ламінат
Краї і стики ламінату здулися від води. Що робити? У чому причина його здуття? Однією з найбільш поширених проблем, на яку найчастіше скаржаться власники ламінатних підлог, за словами фахівців, є наступна: "У мен здувся ламінат, я не знаю що робити... Допоможіть мені!". У такій ситуації постраждалим часто радять повністю замінити підлогове покриття, тому як багато хто вважає цей варіант єдиним рішенням проблеми. Однак, ми радимо все ж з цим не поспішати. На щастя, існує ще кілька способів, що дозволяють виправити ситуацію без тотального ремонту. Для початку варто визначити причину здуття ламінату, а точніше його стиків і країв.

Причина може бути не одна, їх може бути декілька:

- Ламінат був встановлений дуже низької якості

- Під час процесу укладання ламінату майстри забули залишити зазор між стіною і підлогою

- На підлогу було розлито велику кількість води. В останній ситуації насправді не завадило б задуматися про кардинальну заміну ламінату, але, а в інших випадках його можна ще врятувати.

Якщо причина здуття ламінату все ж встановлена і це - вода, дійте за таким планом:

1) акуратно зніміть покриття

2 ) ретельно огляньте місця, що роздулися

3 ) по необхідності потрібно стерти воду

4 ) замініть підкладку підлоги.

Цих чотирьох пунктів буває цілком достатньо в разі, якщо наслідки були усунені швидко і вчасно, тобто неприємність сталася нещодавно. Але, трапляється й таке, що зміни просто -напросто вже незворотні. Тоді доводиться замінювати ті дошки, які стали непридатні і відновленню не підлягають. Такий ремонт, до речі, навряд чи стане дуже збитковим для вашої родини, оскільки придбати вам доведеться лише окремі панелі. Тому не впадайте у відчай, вашому бюджету нічого не загрожує.

Цілком навіть ймовірно, що у вас при укладанні залишилося пара пачок дощок ламінату, які тепер зберігаються на антресолі або горищі. Ось тут і настає їх зоряний час.

Коли ж причиною здуття послужив недостатній зазор від стіни (здулися стики і краю), то тут знадобляться певні корегувальні роботи:

- Зняття плінтуса

- Ретельний огляд і виявлення місць, де ламінат стикається зі стіною, а також стиків і країв

- Підрізка виступаючих місць з метою отримання зазору відстанню 1,5-2 см (це робиться з урахуванням згодом повного перекриття його плінтусом).

По закінченні подібних робіт покриття зазвичай укладають на місце, і воно виглядає абсолютно, як новеньке.

Ну а в цілому ж, бажано заздалегідь передбачити будь-які можливості його захисту від здуття і затоплення. Особливо це стосується покладеного у ванних кімнатах ламінату або ж інших місцях, які особливо схильні до дії вологи.

Безумовно, якщо якість ламінату на вищому рівні, він, навіть якщо пролежить кілька годин в гарячій воді, не зіпсується. Інша справа його дешеві різновиди. Вони можуть набрякнути, ледь на них утворюється волога. Враховуючи це, фахівці заздалегідь радять купувати водостійкий ламінат, якщо немає бажання платити двічі.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.