Правила роботи з монтажною піною

Правила роботи з монтажною піною
Монтажна піна (пінополіуретановий герметик) широко застосовується в наші дні в ремонтно -будівельних роботах, завдяки своїм властивостям герметика і зручності в роботі. Яких же правил слід дотримуватися при використанні монтажної піни?

По-перше, всі роботи повинні проводитися в рукавичках. Не можна допускати потрапляння піни на шкіру. По-друге, температура повітря повинна бути не нижче 5С і не вище 30С. За цієї умови будівельна монтажна піна буде найкраще застигати.

Перед тим, як приступати до нанесення монтажної піни, необхідно обробити поверхню водою. Це потрібно для створення вологості, яка необхідна для дії герметика. Вважається, що найкраще, якщо вологість становить приблизно 60-80%.

Коли поверхня оброблена і готова до нанесення піни, балон потрібно ретельно потрясти протягом одної хвилини. Важливо не упускати цей момент, так як вміст флакончика повинен як слід перемішатись до отримання однорідної суміші.

Далі потрібно зняти кришку і приєднати трубочку до адаптера. Рекомендується під час розпилення тримати балончик адаптером вниз, оскільки в цьому положенні відбувається найкраще змішання всіх компонентів, які входять до складу монтажної піни.

Наносити піну слід на одну третину простору щілин, так як в процесі застигання піна збільшиться в кілька разів. Якщо роботи ведуться у вертикальному положенні, то слід починати вести монтажну піну знизу вгору. При такому способі нанесення нижня піна, застигаючи буде підтримувати свіжу, яку ви будете наносити зверху. Після нанесення піни її слід скропити водою. У середньому, піна починає підсихати за 30 хвилин, після чого можна приступати до видалення зайвих залишків за допомогою ножа. Для повного висихання має пройти не менше 8 годин.

Останній момент, який не можна упускати, полягає в захисті від ультрафіолету. Після повного висихання піни, її необхідно обробити фарбою, шпаклівкою або ущільнювачем. На цьому обробку монтажною піною можна вважати завершеною.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.