Рідкий метал в інтер'єрі

Рідкий метал в інтер'єрі
Природні матеріали в інтер'єрі — далеко не новий тренд, проте не кожен знає про інноваційних технологіях, що дозволяють обробляти природні матеріали абсолютно незвичайним чином. Взяти, наприклад, «рідкий метал». Це не фарба з металізованої фактурою, а результат технології, при якій виріб покривається шаром справжнього металу товщиною від 0,1 мм. В результаті у предмета виникають характерні для металу властивості, як то магнетизм, іржа, ефект старіння і патина.

Технічно «рідкий метал» складається з двох компонентів: власне рідкий метал і затверджувач. Компоненти змішують у визначених пропорціях, отриманий склад нагадує густу масу, яку накладають на поверхню предмета при кімнатній температурі будь-яким зручним інструментом — пензлем, валиком, фарборозпилювачем. Рекомендується здійснювати процедуру у вентильованій кімнаті, очищеної від повітряної пилу. Примітно, що виріб з покриттям з рідкого металу буде служити вам на порядок довше, ніж просто забарвлене, які б якісні фарби не використовувалися.
«Рідкий метал» наносять на абсолютно будь-які поверхні. Таким чином металізувати можна будь-який матеріал — дерево, скло, акрил, гіпс. Готовим виробам надають різні ефекти, наприклад, ефекти іржі, патини, старіння, які можна зробити буквально миттєво за допомогою спеціальної рідини.

Інноваційний матеріал активно застосовується в зовнішніх роботах, для декорування фасадів і в ландшафтному дизайні — в створенні малих скульптурних форм. Покриття абсолютно не боїться перепадів температури і вологості, володіє стійкістю до погодних змін та інших зовнішніх факторів. Проте з часом обов'язково почнеться процес окислення, і з'являться характерні тріщини і затемнення. Щоб запобігти процеси окислення, необхідно нанести спеціальний захисний шар, блокуючий доступ води і кисню до металу.

У внутрішніх приміщеннях «рідкий метал» широко застосовується для облицювання перфорованих поверхонь. Також його використовують для окиснення готових поверхонь, брашінга, печіння, заповнення пір і тріщин рідким склом або гумою. Виріб, вкрите рідким металом, не має стиків і швів і найкращим чином передає фактуру. Воно відмінно шліфується, полірується, гравірується. Досить ефектно виглядають багатошарові роботи, де різні матеріали перекривають один одного. Зовні такий виріб нагадує відлите в металі.

В інтер'єрі рідкий метал використовують для інкрустації меблів, в якості штукатурки для стін, для декору окремих елементів (арок, колон, бордюрів і навіть скульптур), у виробництві та обробці елементів меблів, при виготовленні освітлювальних приладів та перил. Для покриття вуличних композицій — лавок, вазонів, світильників, для створення світлових інсталяцій з направленим світлом.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.