На Житомирщині зупинено роботу Коростенського заводу, який призвів до замору риби в річці Уж

На Житомирщині зупинено роботу Коростенського заводу, який призвів до замору риби в річці Уж
14 березня 2012 року Державна екологічна інспекція Житомирської області вручила керівництву підприємства «Коростенський завод МДФ» рішення про тимчасову зупинку діяльності. Численна громадськість, яка зібралась під час цього біля підприємства, виступила з вимогами зупинити «Коростенський завод МДФ»: екологічна ситуація у регіоні жахлива, з чим і пов’язують люди зростання захворювань, особливо онкологічного характеру.

Рішення про зупинку підприємства було прийняте на основі 14 проб поверхневих та зворотних вод відібраних у період з 04.03.2012 р. по 07.03.2012 р., що дали можливість проаналізувати вплив скидів зворотних вод ПрАТ «Коростенський завод МДФ» на якість води в р. Уж. Результати аналізів показали наявність забруднення, яке могло вплинути на якість води в річці Уж.

Нагадаємо, що 04.03.2012 року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області звернулися жителі с. Сингаї Коростенського району Житомирської області з повідомленням, що біля греблі на р. Уж виявлено замор риби.

Неофіційний контроль за подальшим розвитком подій покладений на громадськість, і у разі, якщо буде помічено ознаки роботи підприємства, слід терміново повідомляти на гарячу лінію Держекоінспекції у Житомирській області: (0412) 42 24 38.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.