Елітний особняк під Києвом обчистили на кругленьку суму

Елітний особняк під Києвом обчистили на кругленьку суму
елітного особняка в Києво-Святошинському районі столиці домушники винесли кругленьку суму.

"Господарі поїхали, забувши включити сигналізацію, а сторожовий пес був дуже наляканий - швидше за все, домушники вдарили його електрошокером. Зловмисники винесли тільки сейф зі $ 100 тисяч", - повідомив "Вестям" начальник прес-служби обласної міліції Микола Жукович.

В цьому році сама статистика VIP-пограбувань в Кончі, Пущі, Козині, у Нових Безрадичах та інших таких містечках під Києвом зменшилася.

"VIP-пограбувань стало на порядок менше, а все тому, що в минулому році було затримано два злочинні угруповання елітних домушників, з п'яти чоловік і з трьох. В цілому вони примудрилися обікрасти більше 15 елітних будинків в Обухівському, Києво-Святошинському районах", - зазначив Жукович.

За його словами, злодії ніколи не брали дорогу техніку, плеєри, люстри, а лише те, що може поміститися в маленьку сумочку чи кишені - гроші, ювелірні прикраси, годинник і дуже дорогі телефони.

"Сума найбільшої крадіжки в одному з елітних будинків Обухівського району - 19 мільйонів гривень. Частину цієї суми злодії винесли грошима, а частину - ювелірними виробами", - повідомив Жукович.

Такі суми у столичної еліти нерідко крадуть. В обласній міліції повідомили, що пару років тому житель Васильківського району написав заяву в міліцію про те, що з його будинку винесли півмільйона доларів. "Професійні квартирні злодії, як правило, довго готуються, перш ніж залізти в елітний будинок: вивчають психологію охорони, систему безпеки, або навіть домовляються з домашнім персоналом еліти про крадіжку. Ось чому ми радимо наймати нянь, садівників, кухарів і т.д. виключно в агентствах, а не з вулиці", - зазначив Жукович.

Згідно з реєстром судових рішень, саме домашній персонал VIPів краде найчастіше.

Крім того, еліта економить і на системі безпеки. Наприклад, встановлює склопакети мінімального захисту, слабенькі двері. "А елітні домушники і залазять через такі вікна, заходять через двері, або навіть через дах. Як правило, промишляють у вечірній час, коли господарі йдуть кудись на вечірку. А допомагають злодіям високі паркани, за якими ніхто ніколи не побачить, що відбувається в будинку", - додав Жукович.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.