Робочим в будинках столичної еліти дають на чай $ 100 і забороняють потрапляти на очі господарям

Робочим в будинках столичної еліти дають на чай $ 100 і забороняють потрапляти на очі господарям
Робочим в будинках еліти в Конча-Заспі і Пущі платять по $ 2 тис. доларів на добу, дають на чай по 100 доларів і забороняють потрапляти на очі господарям. Про це розповів майстер по євроремонтам Григорій Іванович, який вже багато років обслуговує будинки багатих чиновників, пишуть "Вести".


"Я десять років в Києві займаюсь ремонтами. До речі, знаєте, чим відрізняється звичайний ремонт від елітного або євроремонту, як зараз модно говорити? У VIP-ремонтах неприпустима неточність навіть на частку міліметра. Будь-яка помилка може вилитися в такий штраф, що ти можеш позбутися власних трусів, не кажучи вже про квартиру, машину і т.д", - розповів робітник.

За його словами, якщо багаті господарі побачать хоча б найменшу помилку, змусять тут же переробити ремонт, і при цьому за свій рахунок.

"Чим платити такі гроші, легше зникнути з лиця землі назавжди, - сміється майстер. - Нещодавно ми з напарником працювали в Конча-Заспі. Клали на підлогу у ванній італійську плитку, квадратний метр якої коштує $ 300. Господар дому сказав, що тільки дві плитки привіз на бій, тому за плитку ми відповідаємо головою. Ми так боялися пошкодити її, що по квадрату в день клали - за рівнем і в буквальному сенсі слова через ганчірочку. Тут якщо хоч на міліметр помилишся, потрібно буде все перекладати. Але найбільше ми боялися зачепити шикарну ванну за $ 70 тисяч зі світлодіодами, музикою і фонтанчиками всередині", - зазначив Григорій Іванович.

Він також розповів, що останнім часом вся столична еліта "полює" за старовинними речами, а дизайн будинку потім будується навколо такої речі.

"Нам довелося працювати у будинку в Кончі, куди привезли шикарний камін з якогось європейського замку. Дизайнеру дали завдання повністю змінити вже готовий інтер'єр під цей камін. Там же в Кончі, але вже в іншому будинку, бачив 4,5-метрову люстру з гірського кришталю і з золотими обручами. Ця люстра, за словами персоналу, висіла у Хрущова на дачі і за одну мийку господарі віддають по $ 1 тис.", - повідомив ремонтник.

Він також додав, що праця будівельників оплачується гідно. На відміну від звичайних майстрів, які просять 100-150 грн за день, робітники для багатіїв беруть гроші за обсяг виконаної роботи. При цьому ціна їхніх послуг найчастіше дорівнює половині вартості матеріалів. Наприклад, за кожен покладений квадратний метр італійської плитки в Кончі, Григорій Іванович з напарником отримали $ 150.

"$ 120 платять за підготовку квадратного метра стін під венеціанську штукатурку, $ 24 - за розшивку одного квадрата стіни "під цеглу", по $ 10 - за квадратний метр поклейки шпалер. Іноді дають чайові. Наприклад, перед минулим Днем Києва я робив ремонт у квартирі заступника начальника одного комунального підприємства на вул. Кудряшова. Незважаючи на те, що я отримав гроші перед святом і господар дозволив зробити собі вихідний, я залишився працювати. До вечора в квартиру зайшов господар і отетерів, коли побачив мене вирівнюючого стелю. "Ти чого тут робиш?" - здивовано запитав він мене. Я відповів, що працюю. Тоді господар дістав з кишені $ 100 і дав мені, потім запросив за стіл поїсти з ним і випити 50 грам віскі", - розповів Григорій Іванович.

Він також додав, що ставлення столичної еліти до ремонтникам різне. Так, до прикладу, хтось може запросити за свій стіл, а хтось називає їх "нелюдами". Проте абсолютно всі просять робочих підписати документ про нерозголошення інформації, мобільні телефони залишити на прохідній у охорони, або ж взагалі глушать будь-який зв'язок, коли вони вдома. Є й багачі, які забороняють робочим попадатися на очі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські чиновники замовляють квіти з Африки і втричі переплачують за екзотичні рослини.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.