Житомирські правоохоронці викрили розкрадання бюджетних коштів на суму 1 млн грн

Житомирські правоохоронці викрили розкрадання бюджетних коштів на суму 1 млн грн
Управлінням МВС України в Житомирській області проводиться досудове розслідування фактів функціонування злочинної схеми виведення у тіньовий обіг коштів в особливо великих розмірах у сфері лісового господарства.

Наразі тривають слідчо-розшукові заходи, у тому числі проводяться обшуки на підприємствах галузі. Про це на прес-конференції повідомив начальник УМВС Юрій Дем'яненко.

Оперативниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС було встановлено, що протягом 2012-2013 років ряд лісових господарств Житомирської області під виглядом придбання товарів, робіт і послуг за державні кошти укладали фіктивні договори з іншими підприємствами. При цьому номінально куплені послуги фактично виконували працівники самих лісових господарств, а державні кошти виводилися в тіньовий обіг, а згодом присвоювалися посадовими особами державних лісогосподарських підприємств.

Таким чином, на сьогодні встановлено розкрадання державних коштів на суму понад 1 мільйон гривень, чим державі завдано збитків в особливо великих розмірах.

За вказаними фактами ведеться досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Зараз слідчими діями охоплено півтора десятка підприємств лісового господарства області, в тому числі і обласного рівня.

Під час досудового розслідування приймаються також необхідні заходи для ліквідації злочинної схеми та припинення розкрадання бюджету.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.