Україна приготувалася заплатити за російський газ до 1 грудня

Україна приготувалася заплатити за російський газ до 1 грудня
Київ приготувався передати Москві передоплату за постачання необхідних для зими Україні обсягів газу. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

"Плани щодо закупівлі газу не змінилися: до кінця року плануємо закупити до 1,5 млрд куб м газу. Закупівля розпочнеться з настанням холодів. Можливо, до 1 грудня вже почнемо. Поки ситуація не критична", - уточнив він.

Чиновник також додав, що "зимовий" договір між Нафтогазом і Газпромом дозволяє закуповувати тільки необхідні обсяги газу, а вони будуть визначатися в залежності від ситуації.

Зазначимо, раніше глава Кабміну Арсеній Яценюк оцінив потреби України в російському газу на цей опалювальний сезон в 5 млрд куб. м, тоді як під час останніх раундів тристоронніх газових переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС називався обсяг його закупівлі до кінця поточного року до 4 млрд куб. м.

Згідно з брюссельським угодами, до кінця 2014 року ціна російського газу для України складе $ 378 за 1000 куб. м, а в першому кварталі 2015 року - $ 368 за 1000 куб. м.

Як повідомлялося раніше, Україна готова змінити "газове" законодавство, аби на ринок прийшла Норвегія. Норвезьких інвесторів запрошують до управління газотранспортною системою України.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.