Мешканці приватних будинків у Житомирі скидають свої фекалії в річку, - екологи

Мешканці приватних будинків у Житомирі скидають свої фекалії в річку, - екологи
Житомирські інспектори охорони навколишнього природного середовища прийшли в шок, від результатів проведеного обстеження на річці Тетерів в Житомирі, а також в межах малих річок Крошенка, Лісова, Путятинка, Руденко і Кам'янка.

Як стало відомо, при обстеженні річки Крошенка було виявлено два несанкціонованих скидання неочищених стічних вод у річку: на вулиці Парникова, 16-б і вулиці Крошенская Набережна, 23.

Лабораторні дослідження проб води з несанкціонованих скидів засвідчили наявність характерного фекального запаху і високої концентрації забруднюючих речовин, які є неочищеними господарсько-побутовими стоками.

В цілому, якість річкової води майже по всій протяжності річки Крошенка знаходиться в межах допустимих концентрацій. Винятком є якість води нижче несанкціонованих скидів. Там показники значно погіршуються. Під час обстеження прибережної смуги річки Крошенка були виявлені три несанкціоновані сміттєзвалища.

Лаборанти досліджували воду з річки Лісова, що під Житомиром, і засвідчили, що якість річкової води по всій протяжності річки знаходиться в межах допустимих концентрацій. Однак, на прибережній смузі річки знову були виявлені три звалища сміття.

В ході проведення рейдові обстеження річки Путятинка, в місцях примикання житлового приватного сектора, майже навпроти кожного будинку, екологи виявили самовільно змонтований трубопровід, через який в річку місцеві жителі скидали каналізаційні стоки.

На момент обстеження були зафіксовані два скидання, а саме:
пер. 7-й Транзитний, 7 встановлено відведення трубопроводу в водний об'єкт (на час обстеження спостерігався періодичний скидання каналізаційних господарсько-побутових стоків).
пер. 7-й Транзитний, 11 виявлений відведення трубопроводу в водний об'єкт (на час обстеження скидання каналізаційних господарсько-побутових стоків не спостерігалося, мають місце візуальні ознаки періодичних скидів, присутній характерний неприємний запах каналізаційних стоків).

При обстеженні русла річки в межах прибережної смуги виявлені несанкціоновані сміттєзвалища твердих побутових відходів.

Крім того, на території Гідропарку, біля човнової станції, за кафе «Фавор» був виявлений висновок двох труб до річки. Одна пластикова, яка проходить над землею, а інша під землею. Разом з тим, було встановлено факт самовільного забору води з р. Тетерів вищезазначеним кафе з допомогою насосного обладнання. Неподалік від кафе «Фавор», орієнтовно на відстані двох метрів, знайдена пластикова труба для скидання зливових вод з проїжджої частини.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.