Ви здали гроші на двері з домофоном у під'їзді? Вони Вас не захистять. ВІДЕО

Ви здали гроші на двері з домофоном у під'їзді? Вони Вас не захистять. ВІДЕО
Приказка "мій дім - моя фортеця" для України вже не актуальна, бо у вільному продажу з'явилися "універсальні ключі", повідомляє ТСН. Ними можна відчинити будь-який домофон, хоча за його встановлення мешканці і платять від двох до чотирьох сотень гривень із квартири.

Ксерокс, ремонт взуття, "універсальні ключі" від домофонів. Власники кіоску на лівому березі столиці не ховаються. Про те, що тут продають ключі від усіх підїздів, свідчать дві метрові вивіски. Найповніший набір "Профі плюс"призначений для домофонів усіх фірм, ми його купуємо без пояснень і документів. Сім ключів, усі пронумеровані, коштують 350 гривень. Виробляє, а, точніше, підробляє "універсальні ключі" киянин В'ячеслав. Такі підробки працюють просто. Усередині кожної металевої таблетки стоїть електронний чіп. У звичайного ключа там міститься унікальна комбінація для одного під'їзду. В "універсального ключа" є інший код, однаковий для всіх домофонів фірми. В'ячеслав переконує, що законів не порушує. "Порібно "швидкій" потрапляти, потрібно міліції, охороні, всім потрібно потрапляти", - говорить чоловік.

Але от у співробітниць "Київгазу", наприклад, такого набору немає. "Тут потрібно, а нема, - бідкається працівниця "Київгазу", – а хто завгодно може купити і потрапити".

В одному з мікрорайонів столиці ключі спрацьовують у дев'яти під'їздах із десяти, мешканці здивовані. Виробники домофонів спілкуватися з журналістами не захотіли. Юрій - єдиний, хто погодився на зустріч. "На спор встановлюємо у нього безплатно домофон, якщо він його відчиняє. Так і не відкрив, - розповідає Юрій про один із випадків у власній практиці, - тільки індивідуальний ключ на кожен під'їзд. Я впевнений, ніякий із них не підійде". Чоловік спробував відчинити двері, і вони відчинилися. "Дивне явище - відчиняється, - дивується Юрій, - піратчина - це порушення закону".

"Універсальні ключі" - це неправильно, але законно, в цьому упевнені юристи. Під'їзд належить усім, а це означає, що нікому. "Під'їзд не може бути приватною власністю", - каже юрист Євген Огарков.

Тільки киянка Елла Абрамівна чи не єдина за власний під'їзд не боїться. Каже, що менше засувів, то менша спокуса їх зламати. "Ті, кому треба, відчинять будь-який, що їм той домофон!", - переконує жінка.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.