Мешканці багатоповерхівки в Житомирі страждають від неякісного ремонту даху. ВІДЕО

Мешканці багатоповерхівки в Житомирі страждають від неякісного ремонту даху. ВІДЕО
Жителі житомирської багатоповерхівки вже кілька місяців відрами ловлять воду, яка тече зі стель, живуть без електрики і чекають новий дах.

Її на замовлення мерії почала будувати ще перед Новим роком приватна компанія. Але, коли покрівля вже була готова на третину, будівельники просто зникли.

Люди вже розвідали - з державного бюджету на це будівництво виділили майже мільйон гривень. Де гроші? І де дах?

У батьківську квартиру Ірина приходить щодня зранку і ввечері. Ось так доводиться лавірувати між тазиками з водою. Вчора зібрала 13 відер води.

Під ногами чавкає розмоклий лінолеум, а зі стін - відлетіли шпалери. Тепер замість них килим із цвілі. Вода всюди, навіть у лампочці. Щоб не сталося пожежі через мокру проводку в 8-ми квартирах частково або повністю відключили електрику.

Майже в такому ж стан всі квартири на самому верхньому поверсі. Причина всіх комунальних бід - впевнені мешканці - будівництво на даху. Роботи почали ще перед Новим роком. Замість постійно поточної плоскої покрівлі їм пообіцяли надійний дах-намет.





Востаннє будівельників тут бачили тижні три тому. Вони зникли так само раптово, як і з'явилися, залишивши гори будматеріалів і навіть свої інструменти. Але, мешканці будинку кажуть - найцінніше вже вкрали.

Люди хочуть знати, коли у них з'явиться дах. Скаржилися всім - і прокурору і губернатору. Скрізь відправляють до мерії. Але там кажуть люди - були ще в січні.

У міськраді біди ніякої не бачать. Кажуть, що люди панікують марно. Мовляв, їх і раніше затоплювало. І пояснюють, що ще восени для двох житомирських будинків Кабмін пообіцяв виділити майже 2 мільйони гривень. Прийшла тільки чверть суми. І фінансування припинилося.

Світлана Пивоварова, начальник управління житлового господарства Житомирського міськвиконкому:

- Питань ніяких немає, що хтось відкрив цей дах, кудись вона поділася. Вона як була м'якою, так вона і залишилась, як підрядник працював так, він і працює і сьогодні ми чекаємо, нам сьогодні з державного бюджету повинні мільйон 200, тому нікуди, ніяких грошей не витратимо не за цільовим призначенням. Навпаки дякуємо тій організації, що виконувала сьогодні ремонтні роботи

В очікуванні ремонту пенсіонери зняли цвіль із стелі в коридорі. Але майже відразу на тому ж місці знову проступила вода. Зараз над половиною під'їздів одні крокви і в просвітах небо, яким можна милуватися. А над іншою частиною будинку натягнуть ось такий поліетилен. Після такої зимівлі в мерії пообіцяли не тільки дах, а й ремонт у затоплених квартирах.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.