На ринках дорожчає свинина, а овочі і фрукти - тримаються в ціні

На ринках дорожчає свинина, а овочі і фрукти - тримаються в ціні
На оптовому ринку в Києві люди з візками ледве розминаються. Найпопулярніший товар тут картопля, йдеться в ТСН.19.30.

Продавці радіють, адже останні дні торгівля пожвавішала - люди роблять запаси на зиму, але ціни, кажуть не підвищують.

"Цибуля на сьогоднішній день 2,50 коштує на базарі, то є середня ціна. Картопля також 2,50. Бурячок, морква також в такій ціні - 2,50, а яка буде ціна на завтра ми не знаємо. Вище продати неможливо", - кажуть продавці.

Часник – 15 гривень , дрібніший по десять. Помідори від трьох гривень. Перець - від семи. Не підняли ціни і на домашні фрукти.

Товару вдосталь тому ціни на навряд чи зростатимуть, припускають на ринку. До того ж, картоплі в Україні , кажуть експерти, зберуть рекордний урожай і саме на неї ціна може впасти.

"В нас дуже хороший врожай картоплі, вона й гарна по якості і по кількості вона перевищує минулорічні показники , цибулі у нас на багато більше, ніж торік, то фактично за умов стабільної національної валюти ціни мали б триматись на низькому рівні", - каже експерт.

Товар дорожчає хіба в м'ясному відділі. Сьогодні тут переписали цінники на свинину.

"На 5 гривень сьогодні подорожчала знову . 80 гривень у нас тепер ошийок і 70 грн - надпочечнік, ребро - 60, сало - 50. Закупка дорога, свині дорогі - 30 гривень жива вага", - кажуть продавці.

Свинина останні тижні здорожчала, бо закрилися потужні підприємства на Донеччині й Луганщині, вони постачали ледь не п'яту частину свинини, якою торгують в Україні.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.