Президент України ветував Закон «Про облік і технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна»

Президент України ветував Закон «Про облік і технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна»
Сьогодні, 8 липня Президент України застосував право вето до Закону №3527-VI «Про облік і технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна».

Верховна Рада України ухвалила цей закон 16 червня.

Даний закон формувався для забезпечення ефективного розвитку діяльності органів місцевого самоврядування щодо управління господарським комплексом та врегулюванню його функціонування.

Ще одна його мета – це ефективне управління ЖКХ та розвиток інвестиційної активності у будівництві.
Цей закон покликаний забезпечити інформаційні відносини шляхом техінвентарізаціі об'єктів нерухомого майна у бюро технічної інвентаризації (БТІ) з визначенням їх складу, фактичної площі та об'єму, технічного стану, інвентаризаційної вартості, а також обліку об'єктів шляхом їх опису і індивідуалізації серед інших видів об'єктів нерухомого майна.

Закон дає визначення таких понять як майно, житловий будинок, житлове і нежитлове приміщення, квартира, підсобне приміщення квартири і багатоквартирного житлового будинку, господарська будова і споруда, садиба, єдиний майновий комплекс та інших.

Організацію та забезпечення обліку та технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна здійснюють БТІ, повноваження яких визначаються законом.

Передбачено, що облік і технічна інвентаризація об'єктів нерухомого майна здійснюються з метою:

- обстеження та оцінки технічного стану наявних об'єктів нерухомого майна, визначення їх фактичної площі та об'єму;

- контролю за належним утриманням, технічним станом, експлуатацією та використанням будинків, будівель, споруд, інших об'єктів нерухомого майна усіх форм власності;

- інформаційного забезпечення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб у межах, встановлених законом;

- підготування документів для здійснення реєстрації речових прав на об'єкти нерухомого майна;

- визначення інвентаризаційної вартості об'єктів нерухомого майна тощо;

Згідно із законом, обліку і технічній інвентаризації підлягають будинки, будівлі, споруди усіх видів та їх комплекси, інженерні мережі, елементи благоустрою, захисні споруди цивільного захисту і цивільної оборони, мости та штучні споруди тощо, будівництво яких закінчено і які прийняті в експлуатацію у встановленому порядку.

Технічній інвентаризації підлягають також об'єкти нерухомого майна, не прийняті в експлуатацію, не завершені будівництвом, самовільно збудовані, безхазяйні об’єкти, об’єкти інженерної інфраструктури територіальних громад.

Законом встановлено, що облік і технічна інвентаризація об’єктів нерухомого майна незалежно від форми власності належать до відання органів місцевого самоврядування, на території яких розміщені такі об’єкти.

Ознайомитись детальніше з законом та пропозиціями Президента України Ви можете тут.





Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.