Загальна сума надходжень від орендної плати до обласного бюджету у 2011-му році становила 7 млн грн

За інформацією головного управління економіки облдержадміністрації, останніми роками питанню ефективного використання державного та комунального майна області приділяється значна увага з боку центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Серед основних напрямів підвищення ефективності управління наявним комунальним майном – упорядкування обліку комунального майна, зменшення кількості збиткових об’єктів, оптимізація витрат обласного бюджету на їх утримання, запобігання подальшому руйнуванню та розкраданню комунального майна, збільшення надходжень до бюджету від оренди нерухомого майна, відчуження неефективного майна, підвищення вимог до керівників об’єктів спільної власності територіальних громад області, планування діяльності підприємств.

Наразі створена база даних комунального майна, яка містить інформацію про комунальні підприємства, установи, організації, а також про нерухоме майно, що перебуває у них на балансі. На сьогодні обліковується 1414 таких об’єктів нерухомості.

Зауважимо, що загальна сума збитку по комунальних підприємствах обласної ради цього року порівняно з минулим зменшилася на 1,5 млн. грн. (30%).

Сплата частини прибутку (доходу) підприємствами спільної власності територіальних громад області до обласного бюджету станом на 1 січня складає майже 944 тис. грн. і загалом збільшилась удвічі (або на 477 тис. грн.) у порівнянні з показником 2010-го року.

Загальна сума надходжень від орендної плати до обласного бюджету у 2011-му році становила майже 7 млн. грн., що в 1,8 раза (на 3 млн. грн.) більше, ніж у 2010-му році.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.