Президент підписав закон про земельний кадастр

Президент підписав закон про земельний кадастр
2 серпня Президент України Віктор Янукович підписав Закон України "Про державний земельний кадастр" (N3613–VI). Про це порталу ZThata повідомляє прес-служба глави держави.

Документ передбачає, що державний земельний кадастр ведеться на електронних і паперових носіях. У разі розбіжностей між відомостями на цих двох носіях, пріоритет мають відомості, викладені на папері. Утримувачем і адміністратором кадастру є центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів.

Об'єктами кадастру є землі в межах державного кордону України, землі в межах адміністративно-територіальних одиниць, обмеження у використанні земель і земельні ділянки.

Зокрема, в кадастр включаються такі відомості про земельні ділянки: кадастровий номер, місцерозташування, опис кордонів, площа, дані про якість земель, цільове призначення, відомості про обмеження у використанні ділянки, нормативно-грошова оцінка, інформація про документацію із землеустрою і оцінки земель, на підставі яких встановлені відомості про ділянку.

Також відомості про ділянку містять таку інформацію про її власника: для фізичних осіб - прізвище, ім'я, по батькові, податковий номер (за винятком тих, хто відмовився від нього за релігійними переконаннями. Такі громадяни вказують номер і серію паспорта), реквізити документа, що засвідчує особу власника.

Для юридичної особи - резидента або нерезидента - найменування юридичної особи, ідентифікаційний номер.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила закон "Про державний земельний кадастр" (N8077). Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що наступну сесію Верховна Рада почне з розгляду проекту закону про ринок землі в Україні.

Источник: Центру ДЗК

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.