Янукович: Громадяни України повинні стати реальними власниками землі

Янукович: Громадяни України повинні стати реальними власниками землі
Громадяни України повинні стати реальними власниками на своїй землі - саме це головне завдання земельної реформи. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Кам'янець-Подільському Хмельницької області, повідомляє прес-служба Президента.

"Найефективніший господар на землі - це власник. І треба, щоб врешті-решт земля отримала ефективного власника", - підкреслив глава держави, пише РБК.

Говорячи про нинішню ситуацію на вітчизняному ринку землі, Віктор Янукович констатував: сьогодні, на жаль, тут є всі умови для існування корупції і тіньових схем земельних. "Безумовно, ми не можемо це терпіти ... А також те, що люди - власники паїв, отримують не ту ціну, яка сьогодні встановлена ​​за оренду (землі). Це питання треба впорядкувати", - сказав глава держави.

Президент підкреслив: функціонування повноцінного ринку землі в Україні матиме позитивний вплив на економіку держави в цілому. "Коли цей ресурс буде задіяний в державі, він буде працювати на її економіку", - зазначив він.

Віктор Янукович, крім того, відзначив, що для впровадження земельної реформи вже зроблено кілька важливих кроків. "Ми підійшли до створення земельного кадастру, щоб нарешті побачити реальний стан справ із земельними ресурсами", - зокрема зазначив Президент.

"Крок за кроком ми будемо підходити до створення ринку землі", - підкреслив Віктор Янукович.

Нагадаємо, 2 серпня ц.р. Президент України Віктор Янукович підписав закон України № 3613-VI "Про державний земельний кадастр". Згідно з актом, державний земельний кадастр - це єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташованих в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмежень у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристики земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.

Раніше голова ВР Володимир Литвин заявляв, що документ є передумовою для запровадження ринку землі в Україні. Голова ВР зазначив, що такий ринок вже існує, проте в тіні.

Наприкінці червня 2011 р. Янукович зазначив, що з 2012 р. в Україні запрацює ринок землі. Виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішній і зовнішній політиці України Президент заявив, що мораторій на продаж с / г земель гальмує розвиток вітчизняного сільського господарства та не дозволяє створити ефективні с / г підприємства на основі концентрації земельної власності.

Раніше міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявляв, що для завершення земельної реформи потрібно прийняти законопроекти "Про земельний кадастр", "Про ринок земель", "Про консолідацію сільськогосподарських земель" та "Про родючості сільськогосподарських земель".

Нагадаємо, що з 1 січня 2012 р. припиняє діяти мораторій на продаж земель с / г призначення. До цього часу, за словами Президента, має запрацювати ринок землі.

На сьогодні середня вартість одного гектара землі в Україні - 1,5 тис. дол (11,4 тис. Грн). при тому, що у світі найменша ціна на землю - 3,5 тис дол (28 тис. грн). На думку аграрних експертів, після введення повноцінного ринку землі ціна гектара землі може скласти максимум 15 тис. грн. За словами ж першого заступника міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглого, після реформи ціна гектара буде близько 19,7 тис. грн. Також він вважає, що впровадження земельної реформи дозволить спрямувати на соціальні потреби села близько 6,5 млрд грн.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.