Деркомзем на Житомирщині видав акти на землю, заборговані 8 років тому

Деркомзем на Житомирщині видав акти на землю, заборговані 8 років тому
Головне управління Держкомзему у Житомирській області розрахувалося зі старим боргом по видачі державних актів.

Про це ZThata повідомили у прес-службі ГУ Держкомзему у Житомирській області.

Загалом, державні реєстратори Житомирської області видали з початку року громадянам близько 40 тисяч правовстановлюючих документів та договорів оренди землі. Станом на 24 жовтня 2011 року, заборгована 5346 тисяча правовстановлюючих документів на землю, які були готові до видачі, потрапили до своїх власників. Область провела роботу вчасно, згідно із затвердженим графіком.

До речі, в Україні заборгованість, а це близько 330 тис. держактів, накопичувалася ще з 2003 року. Ці акти не видавались з різних причин: відсутність проплати громадянами, неявки для отримання державного акта до територіального підрозділу Держкомзему, зміна місця проживання громадянами, оформлення державного акта з порушенням законодавства, переоформлення громадянами спадщини тривалий час та ін.

Як відомо, з 1 січня 2011 року функції реєстрації та видачі державних актів передано від Центру державного земельного кадастру територіальним органам, у зв'язку з чим була затримка з видачею правовстановлюючих документів на землю.

З прийняттям Закону «Про Державний земельний кадастр», який набуває чинності з 1 січня 2012 року і в якому обмінний файл отримав статус електронного документа, Держземагентство ввело нову єдину по Україні електронну систему реєстрації. З серпня система проходить випробування та налагодження.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.