Дебой розповів про своє ставлення до Ботанічного саду

Дебой розповів про своє ставлення до Ботанічного саду
Мер Житомира Володимир Дебой розповів про плани по використанню скандальної території фруктового саду на вул.Корольова, 39.

За словами міського голови, він готовий підтримати будь-яке адекватне пропозицію, яка донесуть до нього інвестори, аби громада Житомира схвалила ту чи іншу ідею.

Що у планах з використання території фруктового саду?


- Пропозицій є кілька. Особисто я погоджусь на ту з них, котра сподобається громаді в результаті публічного обговорення цього питання. Якщо знайдеться інвестор щодо створення там паркової зони, і це бажання співпаде з вибором громади, як міський голова, підтримаю такий варіант.

Захочуть городяни аквапарк? Підтримаю тричі… Як мовиться, "глас народу - глас Божий"…

Разом з тим, вважаю популізмом заклики окремих лідерів політичних сил міста вже сьогодні облаштовувати там зону відпочинку. По-перше, цей проект потребує великих коштів, а інвесторів - немає. По-друге, у нас є чимало місць у центрі Житомира, де прихильники відпочинку можуть не з меншою ефективністю докласти рук для їх належного впорядкування.

Я говорю про землю за кінотеатром "Україна", що дотична до вулиці Щорса і де влітку - бур'яни і занехаяність; територію, прилеглу до кінотеатру "Космос"; зрештою, про Старий Бульвар… Давайте наведемо лад спершу там, де вже є комунікації, де масово перебувають люди, з чого, як не крути, формується враження про наше місто у його гостей.

До речі, про житомирський Ботанічний сад у тому негативі, що його поширювали недоброзичливці, знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами: інтернет доступний будь-кому… Хто виміряє шкоду, яку завдала ця інформація іміджу Житомира? І хто поверне назад увагу потенційних інвесторів, котрі, можливо, були вже готові прийти в наше місто зі своїми грошима, але, з огляду на розтиражовану інсинуацію довкола неіснуючої проблеми Ботанічного саду, змінили свою думку?

Стосовно ж словосполучення "Ботанічний сад", то, на мою думку, в багатьох випадках його вживають некоректно. В першу чергу, це стосується журналістів, які знають, що йдеться не про, власне, Ботанічний сад, а про більше 5 гектарів непродуктивного фруктового саду, нещодавно переданого у власність міській громаді.

Наразі триває документальне оформлення зміни статусу цієї земельної ділянки. А усі розмови щодо буцімто нищення міською владою Ботанічного саду, то - від лукавого. Переданий місту фруктовий сад - це старі дерева, що майже не плодоносять. А ті плоди, що виростають на них, небезпечно їсти, оскільки тамтешнє повітря сильно загазоване викидами від транспорту, а земля - важкими металами. Адже, якщо у роки, коли той сад закладали, у Житомирі, скажімо, "Волга", певне, була лише у першого секретаря обкому партії і, може, ще в директора центрального гастроному, то нині ми є свідками того, як наразі потік автівок периметром саду є, фактично, безперервним. Про чистоту довкілля годі й говорити, - каже Дебой.

По матеріалах газети "Місто".

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.