Україною буде правити 5 осіб - нардеп

Народний депутат від БЮТ, політтехнолог Ігор Гринів прогнозує, що наступний рік може стати владою п'яти осіб, які реально контактують з головою держави.

Він зазначив, що структура нинішньої влади дуже специфічна.

"Це виглядає на перший погляд як влада однієї людини, і з цим правилом погодилися всі, хто є представниками влади. Тому навіть немає великих інтриг усередині команди, тому що всі інтриги полягають тільки в одному: чию сторону займе Янукович, врешті-решт? Тому структура влади прямо вертикальна, і закінчується гостро нагорі", - сказав Гринів.

На його думку, це більше схоже на стовп, а не на піраміду, тому що "піраміда має основу, і чим ширше вона внизу, тим, звичайно, це більш стійка структура, не тільки в геометрії або у фізиці, але і в політиці".

"Нинішня влада весь час звужується, і це відбувається такими темпами, що вона не зможе довго втриматися. Ентропія як функція безладу - або назвемо це не безладом, а функцією демократії, - правильне вимірювання часу. Чим більше є безладдя в хорошому розумінні цього слова, тим процеси розвиваються природніше. Парадокс в тому, що з часом не збільшується впорядкованість в системі. Навпаки: чим більш системна система, тим менше в ній можливостей для розвитку та збереження", - зазначив експерт.

"Тому ознакою цієї влади є її постійне звуження, можна назвати це навіть монополізацією. Нагорі один, але кількість людей, дотичних до нього, постійно зменшується до нескінченно малої величини. Зараз це, напевно, 20 людей, ще рік тому було 40. Прогнозую, що наступний рік може стати владою п'яти людей. Реальних людей, а не тих, хто тримає якісь портфелі", - заявив Гринів.


Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.