Під час відкриття Другого обласного конгресу молоді Сергій Рижук закликав молодь «жити голосно, але не крикливо»

6 грудня в обласній телерадіокомпанії відбувся Другий конгрес молоді Житомирщини «Будуємо нову Житомирщину». Він спрямований на висвітлення проблем молоді, шляхів їхнього вирішення, на залучення молодих людей до процесу прийняття рішень влади. Організатором заходу виступило головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Конгрес об’єднав молодих громадян із різних сфер: робітничу, сільську молодь, студентів та учнів, молодих вчених, представників молодіжних громадських організацій, вчителів, спортсменів, молодих державних службовців і депутатів. Участь у конгресі взяли голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, керівники управлінь облдержадміністрації і керівник Житомирської єпархії УПЦ єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Молодь Житомирщини складає 370 тисяч осіб, що становить третину населення області. Місце молоді області в суспільному житті визначається не лише значною його часткою в структурі населення, але й громадською активністю, вмінням і бажанням втілювати і реалізовувати свої ідеї. Тому конгрес молоді покликаний сформувати якісно нову модель молодіжного суспільства в Житомирській області, що базуватиметься на принципі верховенства інтересів молоді, вихованні соціальної відповідальності.

До вираження бачення існуючих у суспільстві проблем закликав молодь голова облдержадміністрації Сергій Рижук. Він привітав учасників із відкриттям Конгресу, побажав плідної роботи та заручив молодь підтримкою обласної влади.

«Ми, державна влада, дуже радіємо, коли кількість молодих людей збільшується. У цьому році народжуваність в області зросла вдвічі і вдвічі менше стало розлучень, ніж у минулому році. Нарешті ми вийшли на шлях, який виведе нас із демографічної кризи та дозволить розвиватися на повну силу. Хочемо, щоби будучи молодими людьми, вже сьогодні ви були мудрими, і разом із тим – мали достатньо молодечого запалу, – звернувся до молоді Сергій Рижук. – Життя треба прожити голосно, але не крикливо: вдало, відповідально, ефектно й ефективно».

Голова облдержадміністрації вручив молодим активістам області грамоти, а разом із начальником головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Раїсою Гулою та директором Житомирського регіонального управління державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Павлом Шестопаловим – кредити на житло молодим сім’ям за програмою молодіжного житлового будівництва. Такі кредитні договори на будівництво квартир в 10-поверховому 120-квартирному житловому будинку за адресою м. Житомир, вул. Щорса, 155 отримали чотири молоді родини.

З вітальним словом виступив голова обласної ради Йосип Запаловський. Він відзначив молодих діячів Житомирщини грамотами обласної ради. Путівкою до «Артеку» та солодощами нагородили 13-річну Іванну Козачук із села Крайня Деражня Новоград-Волинського району, яка самотужки врятувала від пожежі своїх малолітніх брата і сестру.

Під час заходу про проблеми і перспективи сучасної молоді говорили представники районних та міських громад. Учасники Обласного конгресу звернулися до облдержадміністрації та обласної ради з пропозиціями: створення обласного молодіжного центру, обласної студентської ради, обласного центру по роботі з дітьми та молоддю з девіантною поведінкою, надання фінансової підтримки реалізації молодіжних ініціатив у сільській місцевості, введення у кожній сільській раді уповноважених по роботі з молоддю в напрямку фізичної культури та спорту. Представники молодіжних рухів Житомирщини висловили своє сподівання на те, що на засіданні сесії обласної ради 15 грудня їхні пропозиції будуть враховані при затвердженні програми «Родина і молодь Житомирщини» на 2012-2016 роки.

Заступник голови облдержадміністрації, голова обласної координаційної ради з питань молодіжної політики Віктор Балюрко і начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Раїса Гула вручили грамоти переможцям обласного етапу всеукраїнського конкурсу бізнес-планів. Подяки отримали переможці всеукраїнського конкурсу «Молоде обличчя України». Для молоді заступникам голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, головам молодіжних громадських організацій передали сертифікати грантів на реалізацію проектів, програм і заходів.

У рамках конгресу діють виставки: обласного центру зайнятості, благодійної організації «АСЕТ», організації молодих художників і мистецтвознавців, фотовиставка «Молоде обличчя України».

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.