Думка фермерів та землевласників Житомирщини – важлива

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі Головного управління Держкомзему у Житомирській області, за ініціативи головного управління агропромислового розвитку Житомирської обласної державної адміністрації в області проходять районні конференції фермерів та приватних землевласників, де розглядаються питання ринку землі сільськогосподарського призначення та виконання Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки.

В 11 районних конференціях взяли участь представники відділів земельних ресурсів області, які надали роз’яснення основних положень проекту Закону України «Про ринок земель». Обговорення законопроекту продовжується у живих дискусіях та зустрічах.

Напередодні прийняття Верховною Радою законопроекту «Про ринок земель» за основу, пропозиції та зауваження фермерів були враховані. Вони стосувалися зменшення граничних площ для купівлі та оренди земель, заборони продажу сільськогосподарської землі іноземцям та необхідність державі бути головним гравцем на ринку землі. Сьогодні учасники заходів підтримують нову редакцію законопроекту, який гарантує захист дрібних фермерських господарств.

Важливо зрозуміти, що чим довше діятиме мораторій на продаж землі у нинішньому вигляді, тим довше існуватиме загроза поглинання великими агрохолдингами дрібних фермерських господарств. Ухвала закону не дасть це допустити, він дасть можливість дрібним і середнім сільськогосподарським підприємствам, фермерським господарствам уберегти свої земельні наділи, а вітчизняні господарства зможуть розвиватися завдяки одержаним під заставу кредитам.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.