Ревізори Житомирщини встановили порушень у закладах профтехосвіти на 3,9 млн гривень

Завдяки житомирським ревізорам викладачі отримали недонараховані 150 тисяч гривень

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі Держфінінспекції в Житомирській області, у 2011 році фахівці КРУ в Житомирській області (з 30.12.2011 – Держфінінспекція в Житомирській області) під час ревізій 18-ти закладів професійно-технічної освіти виявили порушень на загальну суму 3,9 млн. гривень. З них: порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 1,5 млн. гривень, а також інші порушення фінансової дисципліни – 2,4 млн. гривень.

Загалом на даний час з виявлених ревізіями порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, закладами профтехосвіти відшкодовано 1,1 млн гривень.

Зокрема, серед інших порушень фінансової дисципліни ревізори Житомирщини встановили непоодинокі факти недотримання навчальними закладами вимог законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати. Це призвело до недоотримання викладачами коштів у сумі 150,1 тис. грн. Варто зазначити, що наразі ці порушення закладами профтехосвіти усунуто, й завдяки пильності спеціалістів інспекції 150,1 тис. грн. повернуто викладачам.

За результатами ревізій за порушення законодавства з фінансових питань 44 посадових особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Крім того, до об’єктів контролю застосовано 16 фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізій поінформовано правоохоронні органи Житомирської області.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.