Держфінінспекція в Житомирській області встановила порушень на 3,9 млн грн у закладах профтехосвіти

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі Держфінінспекції в Житомирській області, у 2011 році фахівці Держфінінспекції в Житомирській області під час ревізій 18-ти закладів професійно-технічної освіти виявили порушень на загальну суму 3,9 млн. гривень. З них: порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 1,5 млн. гривень та інші порушення фінансової дисципліни – 2,4 млн. гривень.

Зокрема, ревізори Житомирщини зафіксували непоодинокі факти недотримання вимог законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати. Це призвело до недоотримання викладачами коштів у сумі 150,1 тис. грн. Варто зазначити, що наразі ці порушення закладами профтехосвіти усунуто, й завдяки пильності спеціалістів інспекції 150,1 тис. грн. повернуто педагогічним працівникам.

Вжитими ДФІ заходами загалом усунено порушень, що призвели до втрат, на 1,1 млн. гривень. За результатами ревізій за порушення законодавства з фінансових питань 44 посадових особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Крім того, до об’єктів контролю застосовано 16 фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізій поінформовано правоохоронні органи Житомирської області.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.