В. Семенюк: Сьогодні Україною правлять три «Б»: буржуї, бюрократи і бандити

На думку Першого заступника Голови СПУ В.Семенюк-Самсоненко, все зроблено для того, щоб соціалістів в парламенті не було. «Тому що саме соціалісти свого часу провели в парламент соціально значущі закони, включаючи і захист «дітей війни». Але поки при владі будуть капіталісти, вони тільки на словах будуть розповідати, що вони за соціальний захист, а перед виборами носити подачки - всяку там гречку тощо». Як повідомляє Житомирянка.інфо, про це Голова ВГО «Союз жінок України «За майбутнє дітей» розповіла у інтерв’ю виданню «Людина і право в Україні».

За словами В.Семенюк-Самсоненко, у влади є резерви для соціальних виплат афганцям, чорнобильцям та «дітям війни». «Тільки за останній рік в офшорні зони вивезено 300 млрд. доларів, на суму 10,8 млрд. долларів або 86 млрд. гривень, не погашені кредити, які були взяті нашими капіталістами під гарантії держави, а зараз чомусь вони забули їх повернути. Хоча на виплату цим категоріям населення потрібно всього лише 3,5 млрд. гривень. Так, що резерви є ...», – вважає Перший заступник Голови СПУ.

На її думку, щоб Конституція була діючою, а реалізація соціальних законів була підтверджена бюджетом, необхідно приймати всі заходи саме зараз. «Закон – це інструмент, і ми хочемо навчити людей користуватися правильно цим інструментом. Люди розчарувались у багатьох політиках, вони зрозуміли, що треба об'єднуватися в громадські організації навколо своєї проблеми, інакше, поодинці, не можна відстояти свої інтереси. І сьогодні законодавство України дозволяє це зробити. А органи державної влади зобов'язані всі свої рішення погоджувати з громадськістю».
В. Семенюк-Самсоненко нагадала, що спільно з СПУ створено Координаційну раду громадських організацій «За захист конституційних прав». «Весь цей час, вже не будучи в парламенті, ми працювали. Ми вплинули, об'єднавши громадськість, на відміну ухвалення Трудового кодексу, який висловлював тільки інтереси роботодавця, включаючи 12-ти годинний робочий день, Житловий кодекс, законодавчі акти з Земельного кодексу. Зараз прийнято важливе рішення – створюється електронний кадастр землі, що дозволить провести інвентаризацію земельних ресурсів і мати уявлення про власників земельних ділянок».

Голова ВГО «Союз жінок України «За майбутнє дітей» підкреслила, що соціалісти і дали будуть впливати на підготовку та проходження законопроектів, захищаючи конституційні права простих людией.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.