Житомиряни, не грійте марно стіни і вулицю

Напевно тема погоди зараз найактуальніша. Сильні морози і надалі атакують житомирян,проте на вихідні обіцяють підвищення температури до -3°С вдень, в неділю.

Маємо радіти такому потеплінню з снігом, проте, це не на довго в понеділок знову – 9°С.

Як провести вихідні? Я вам раджу провести їх з толком. Встановіть за батареї тепловідбивні екрани. Це не займе багато часу, а от в квартирі стане на 2-3 °С тепліше.

Нажаль, наші будинки далеко не енергоефективні. Багато тепла виходить назовні через стіни і вікна, які не утеплені. Зовнішня стіна за радіатором може нагріватися до 50?С. Тобто ми з вами гріємо вулицю у 30-градусний мороз. І за це ми ще платимо. Тут вже не до сміху.

Отже, всередині квартири між батареєю і стіною можна встановити захисний екран з металевої фольги. Тепло буде відбиватись і надходити у кімнату.

Житомиряни, не грійте марно стіни і вулицю


Тепловідбивач повинен бути трохи більше розміру батареї, а зазор між ними повинен бути не менше 3 см. Тепловтрати при утепленні стін за батареями за допомогою екрануючої фольги знизяться на 3%. Це не багато. Проте це перший крок до замислення над енерговитратами. Хочу додати, що в житомирських школах вже встановлені такі екрани, і не перший рік. Крім екранів проводят? ?ся ще ряд заходів по енергозбереженню: заміна вікон, дверей, утеплення щілин, встановлення лічильників, тощо .

В минулому році Фундація польсько-української співпраці «ПАУСІ» проводила проект зменшення енергоспоживання в школах Житомира. Цей проект показав, що кожного дня житомирська школа економить 1 Гігакалорію, завдяки впровадженню правильному енергозбереженню. Теплові лічильники з регуляцією тепла допомагають знизити енергоспоживання в школах мінімум на 25%.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.