Прості та доступні способи економії тепла

Прості та доступні способи економії тепла
Щоб менше платити за газ чи опалення, виявляється, зовсім необов’язково встановлювати дво- чи трикамерні вікна або утеплювати стіни. Відчутної економії можна досягти або цілкомбезкоштовно, або за малі кошти. Перекаонайтесі самі.
1. Зашторюйте вікна на ніч
Однак краще робіть це не звичайними занавісками, а використовуйте жалюзі з тканини. Адже діють вони як додатковий бар’єр на шляху втрати тепла з оселі (як відомо, найбільше тепла втрачається саме через вікна). При цьому, на відміну від штор, такі жалюзі щільніші й не закривають розташовані під вікном батареї опалення. Тому в холодну пору року закривати на ніч вікна жалюзями з тканини має стати корисною звичкою.
2. Тримайте на батареї посудину з водою
Взимку через гарячі батареї повітря в наших оселях надто сухе, і через це воно здається нам холоднішим, ніж є насправді. Доведено, що люди почуваються комфортно в приміщенні, де показник володогості складає від 65% до 35%. І що сухіше повітря, тохолоднішим воно здається. Тому, щоб почуватися затишно, можна не нагрівати батареї до максимуму, а просто зволожити повітря. Безкоштовний спосіб це зробити – тримати на батареї посудину з водою.
3. Провітрюйте кімнату швидко
Звичка відчиняти вікна на декілька годин призводить до значних втрат тепла. Краще провітрювати кімнату декілька разів на день, але швидко. Тобто впродовж 2-5 хвилин при широко відчиненому вікні. Тоді стіни кімнати не встигнуть охолонути.
4. Чистіть батареї
Батареї опалення мають бути чистими не лише зовні, але й всередині, тому їх слід промивати зсередини від багаторічних нашарувань нальоту й іржі, а зверху ретельно очищати від пилюки й бруду.
5. Установіть захисний екран
Шар фольги між радіатором і стіною зменшує витрати на опалення кімнати приблизно на 4%. Однак ще більшу економію забезпечує теплозахисний екран. Це плита (наприклад, фанера чи дошка), обклеєна з одного боку фольгою. Встановлюють такий екран між радіатором опалення та стіною, при цьому поверхня з фольгою має бути з боку радітора опалення.
6. Спіть у прохолодному приміщенні
Варто частково чи повністю обмежувати подачу тепла на ніч. Така економія буде корисною не лише для гаманця, але й для здоров’я. Медиками підтверджено, що сон у прохолодній кімнаті корисніший, ніж у теплій. Однак слід враховувати, що температура має бути не нижчою 15-18°С.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.