Житомирська прокуратура закінчила розслідування корупційного злочину

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі прокуратури Житомирської області, Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою закінчено досудове слідство по кримінальній справі про злочин з ознаками корупції.

Кримінальну справу порушено стосовно директора одного з приватних підприємств за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями), частиною 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України та стосовно начальника районного архітектурно-планового підприємства за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та частиною 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що директор приватного підприємства, яке виступило виконавцем робіт по капітальному ремонту дороги на території сільської ради, склав завідомо неправдиві документи про виконання робіт, скріпивши підписом та печаткою, на суму понад 170 тис. грн., завищивши вартість робіт на загальну суму понад 103,7 тис. грн.

Начальник районного архітектурно-планового підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах приватного підприємства, підписала завідомо неправдиві офіційні документи.

Унаслідок таких незаконних дій на рахунок підприємства зайво перераховано понад 103, 7 тис. грн. бюджетних коштів.
Під час досудового слідства приватне підприємство переробила ділянку дороги, що підлягала капітальному ремонту, усунувши заподіяний збиток на суму 11, 7 тис. грн.

Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою заявлено позов про відшкодування збитків на суму понад 91 тис. грн. За поданням прокуратури начальника районного архітектурно-планового підприємства відсторонено від виконання обов’язків на займаній посаді.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.