Розвиток тваринництва буде одним з головних пріоритетів в агропромисловому комплексі Житомирщини

Це підтвердив голова облдержадміністрації Сергій Рижук, наголосивши, що фінансування для цього передбачене. Щоправда, конкретних цифр не назвав, пославшись на те, що остаточно вони затверджуватимуться на сесії обласної ради 22 березня :

"Якщо потрібно ще в десять разів збільшити фінансування, ми це зробимо, у нас така можливість є, у нас є вільні залишки коштів. Головне питання – як нам ефективно, раціонально ці кошти використати. Тому що коли ми на розвиток АПК виділили 10 мільйонів гривень в минулому році, то 25 відсотків їх не були використані. Це не тому що грошей немає, і бажаючі є, а спроможних немає. Це глобальна у нас проблема, мало не катастрофа в тому, що є люди на селі, а селянина мало"

Зауважимо, що Програмою соціально-економічного розвитку області на поточний рік передбачено впровадження п’ятнадцяти пілотних проектів по створенню фермерських господарств по розвитку м'ясного скотарства, створення спеціалізованих підприємств по відгодівлі великої рогатої худоби та свиней:

"Нам це не вдалося в минулому році, але в цьому ми додамо, щоб в тваринництві зупинити спад і нарощувати поголів’я, насамперед, свиней. Я так був здивований, що серед багатьох показників продовольчих товарів ми, область і місто Житомир, маємо дещо нижчі ціни, ніж в середньому по державі, а по салу ми найперші по дороговизні сала. Розсердилися ми, будемо нарощувати поголів’я свиней" – пообіцяв голова облдержадміністрації

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.