Росії не потрібно забувати, що Україна її стратегічний партнер

Заяви російської енергетичної компанії «Газпром» про відбирання Україною російського газу, призначеного європейським споживачам, не відповідають дійсності. Це підтверджують контрольні прилади, це є абсолютно очевидним. Тому дуже прикро, що Росія замість конструктивних переговорів знову вийшла на рівень методів, які називаються політичним тиском. Такої думки дотримується президент УСПП, народний депутат України Анатолій Кінах.

«Дуже прикро, що наш стратегічний партнер, Російська Федерація (а Україна та Росія є невід'ємною складовою енергетичної безпеки європейського простору) замість конструктивних переговорів та формування балансу інтересів держав-постачальників, транзитерів і споживачів в Європі, знову вийшла на рівень методів, які характеризуються політико-економічним, психологічним тиском», - наголошує політик.

За його словами, Україна залишається стратегічним транзитером російського природного газу до Європи. Навіть у разі запуску в повному обсязі першої черги «Північного потоку» в найближчі роки через Україну буде транспортуватися як мінімум 90 - до 100 мільярдів кубометрів природного газу.

«Південний потік» навряд чи варто вважати проектом лише економічного змісту, це суто політичний проект. Його вартість - у 4-5 разів вища, мінімум 17-18 мільярдів євро, порівняно з проектами, які пропонує Україна. Тому нам треба ретельно зайнятися виконанням свого домашнього завдання - підсилювати власну енергетичну стратегію України, програми енергозбереження, енергоефективності, використання власних енергоносіїв і, безумовно, виконувати свої зобов'язання, як член Енергетичної хартії Європи. В тому числі це стосується структурних реформ у НАК «Нафтогаз України», - вважає А. Кінах.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.