В України є усі шанси посісти високе місце в світі за темпами росту економіки

Прогнози HSBC Банк щодо перспектив України перестрибнути рядки світових рейтингів і посісти високе місце в світі за темпами росту економіки вселяють в промисловців і підприємців значний оптимізм. В той же час вони реально усвідомлюють, яким складним є «домашнє завдання», скільки зусиль треба докласти щодо прискорення реалізації фундаментальних реформ, збільшення темпів росту вітчизняної економіки, зростання її конкурентоспроможності та більш відчутного успіху на шляху євроінтеграції. Таку думку під час дискусії на Німецькому економічному клубі висловив президент УСПП, народний депутат Анатолій Кінах.

У доповіді «Світ в 2050 році» HSBC Банку, однієї з потужніших банківських груп в світі та найпотужнішою (за капіталізацією) в Європі, йдеться про те, що в України є шанси значно покращити свої позиції за темпами росту економіки. Вони припускають, що країна здатна зайняти гідне місце в рейтингу найбільших світових економік та у 2050р. стати сороковою в світі. Такої думки представники банку дійшли, аналізуючи рівень законодавчої бази країни, освіти, демографічну ситуацію, темпи зростання ВВП тощо.

«Українські промисловці і підприємці дуже цінують можливість співпраці з європейськими експертами, готові перейняти досвід виходу з кризових ситуацій, об’єднання зусиль урядів та підприємців, їх громадських організацій у відпрацюванні економічних стратегій, механізмів державно-приватного партнерства. Ми сподіваємося, що спільні зусилля аналітиків та практиків з України та Німеччини додадуть прискорення процесам євроінтеграції, зроблять свій внесок у підготовку підписання та ратифікації угоди про асоціацію з ЄС та створення зони вільної торгівлі, дозволять наповнити ці непрості процеси реальним зовнішньоторговельним, економічним змістом», - наголосив А.Кінах.

Під час засідання клубу між УСПП та Німецьким економічним клубом було ухвалено угоду про співробітництво. З боку Союзу її підписав президент УСПП А. Кінах, з боку Німецького економічного форуму – голова його правління Гільмар Енке.

Анатолій Кінах нагадав, що обсяги двосторонньої торгівлі у минулому році між нашою державою та європейськими країнами становили майже 49 млрд. дол., що складає 30% від загального зовнішньоторговельного обороту України. В структурі імпорту з ЄС переважну частину становить технологічна й інноваційна продукція. Більше того, 80% всіх прямих іноземних інвестицій, спрямованих в Україну за весь період незалежності, а це майже 38 млрд. дол., становлять інвестиції з ЄС.

Вступ у Євросоюз, глибока євроінтеграція була і залишається для України стратегічним завданням. «Ми маємо думати про те, як модернізувати економіку, надати новий імпульс розвитку малому та середньому бізнесу, залучити потужні інвестиції, нові технології та інновації. Є усі підстави зробити таке в найближчі часи. Тоді й найкращі сподівання європейських партнерів щодо Україні збудуться», - підсумував він.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.