Інвесторам потрібна гарантія захисту їх прав

Безпека бізнесу, захист прав власника – це ті питання, які сьогодні надзвичайно турбують не лише українських підприємців, але й закордонних інвесторів. Про це під час XIII Всеукраїнського з’їзду Українського союзу промисловців і підприємців сказав президент УСПП, народний депутат, радник Президента України Анатолій Кінах.

За його словами, сьогодні Україна знаходиться на стадії реалізації дуже важливих й життєво необхідних країни реформ. В той же час на світових економічних й фінансових ринках зростає конкуренція, загострюються ризики. «Всі повинні розуміти, що підвищити конкурентоспроможність української економіки без інвестицій в цих складних умовах – важко. А інвестори, як відомо, потребують надійного захисту своїх інвестицій. Тому вся економічна система України має працювати задля створення сприятливих умов для власника й інвестора», - зазначив А. Кінах.

Він наголосив, що УСПП, який завжди знаходиться в центрі ділового життя країни, першочергову увагу приділяє питанням корпоративної безпеки бізнесу, відстоює права підприємців на рівноправні умови конкуренції, а також ефективно відстоює права та інтереси власників як українських, так і закордонних.
«Сьогодні інвесторів вже не турбують високі ставки податків в Україні. Вони дедалі частіше задумуються над тим, наскільки наша держава спроможна захистити їх від корупції та бюрократії», - зауважив президент УСПП. На переконання А. Кінаха, не можна допускати, щоб приватні власники, інвестори становилися заручниками політичної кон’юнктури, щоб вона впливала на інвестиційний клімат в країні.

Учасники XIII з’їзду УСПП підтримали пропозицію А.Кінаха активізувати роботу громадських організацій бізнесу з «силовиками» - Генеральною прокуратурою, Службою безпеки, Міністерством внутрішніх справ України, за необхідності підписати з ними угоду про співпрацю, та основі об’єднаних зусиль працювати над створенням сприятливих умов ведення підприємницької діяльності, захисту прав інвестора та власника, зміцнення української економіки.

«Це буде нова сторінка діалогу бізнесу з владою, зміцнення та поглиблення започаткованої УСПП комунікаційної інфраструктури з органами державної влади. Разом ми працюватимемо над вирішенням найгострішого питання сьогодення - подолання корупції. Всі повинні розуміти, що альтернативи боротьби зі тим надзвичайним злом просто не існує. Це те принципове питання , від якого сьогодні залежить майбутнє нашої держави», - наголосив А. Кінах.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.