В України і Пакистану потужні економічні можливості

Незважаючи на значне пожвавлення торгово-економічного співробітництва між Україною і Пакистаном, а двосторонній товарообіг між країнами в минулому році збільшився майже на 50% і склав 252 млн. дол., потенціал економік обох країн використовується не сповна. Такої думки в ході зустрічі дійшли президент УСПП, народний депутат України Анатолій Кінах та Надзвичайний і Повноважний Посол Пакистану в Україні Ахмад Наваз Салім Мела.

Сторони висловили впевненість у тому, що Україна і Пакистан мають всі шанси для того, щоб активніше співпрацювати в текстильній сфері, сільськогосподарському секторі, взаємодіяти у питаннях розбудови транспортної інфраструктури, будівництва морських портів, розвитку малого й середнього бізнесу, ремісництва тощо. Цьому, на думку співрозмовників, має сприти як формування договірної бази, зокрема підписання Угод про зону вільної торгівлі, про взаємний захист інвестицій, про недопущення подвійного оподаткування, так і системні зустрічі ділових кіл України і Пакистану.

«Україна і Пакистан мають багато спільних інтересів. Наші країни займають стратегічні позиції у геополітичному й економічному вимірі. Україна працює як у західному, так і східному напрямах, що дозволяє ефективно просувати українські наші національні інтереси. Вважаю, що крім підсилення торговельно-економічного співробітництва, нам слід попрацювати над створенням умов довгострокового, взаємовигідного партнерства, розвитком туристичних відносин», - зауважив Анатолій Кінах.

У свою чергу, Посол Пакистану в Україні Ахмад Наваз Салім Мела висловив готовність посольства сприяти у підписанні між УСПП та відповідними структурами Пакистану, такими як Рада інвесторів та Палата торгівлі Пакистану, Рада пакистанських бізнесменів, системної угоди про партнерство. Це дасть змогу виробити алгоритм спільних дій українських та пакистанських ділових кіл, сприятиме встановленню прямих економічних та інвестиційних зв’язків.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.