На Житомирщині залишається невирішеним питання облаштування пандусами приміщень житлових будинків

Відбулося чергове засідання обласного комітету для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

23 березня в залі обласної державної адміністрації під головуванням начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галини Корінної відбулося засідання обласного комітету для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Комітет для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури відмічає, що в області проводиться відповідна робота, спрямована на створення безперешкодного доступу для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями.

На Житомирщині залишається невирішеним питання облаштування пандусами приміщень житлових будинків


Райдержадміністраціями та міськвиконкомами затверджено та виконуються відповідні заходи, які спрямовані на забезпечення вільного доступу для осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Районними та міськими комітетами для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення спільно з представниками громадських організацій інвалідів вивчено питання створення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та проведено перевірки об’єктів соціального та громадського призначення, на яких з метою створення вільного доступу для інвалідів на візках, застосовано «кнопку виклику персоналу». З’ясовано, що практично всі «кнопки виклику» використовуються без переговорного пристрою, відсутнє накриття для інваліда на візку.

Також залишається невирішеним питання облаштування пандусами приміщень житлових будинків, первинних закладів охорони здоров’я, будинків культури, сільських та селищних рад, а в окремих випадках приміщень органів державної виконавчої влади.

Для забезпечення безумовного виконання Указу Президента України від «Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» та відповідного розпорядження голови облдержадміністрації обласний комітет визначив відповідальних, які мають всіляко здійснювати контроль і сприяти забезпеченню інвалідів та інших маломобільних груп населення доступу до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Конкретні пропозиції і рішення направлені до профільних служб, органів, на адресу керівників міст і районів області.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.