На Житомирщині прикордонники з кількох областей спільно вирішували як підвищити культуру прикордонного контролю

Підвищення культури прикордонного контролю. Саме цій темі було присвячене засідання круглого столу, що відбулось в Житомирі в Північному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Під час зустрічі телемостом були об’єднані Житомирський, Луцький та Чернігівський прикордонні загони. Обговорювали цілу низку питань, зокрема, реалізацію політики впровадження відомчих стандартів культури прикордонного контролю, починаючи від зовнішнього вигляду прикордонників і закінчуючи культурою спілкування та оформлення документів. Для моніторингу досягнутих результатів проводиться відомчий аудит, що містить комплекс заходів, спрямованих на визначення стану та ефективності управлінської діяльності, мінімізацію корупційних ризиків, а також сприяє підвищенню іміджу Державної прикордонної служби України в суспільстві.

Водночас, в пунктах пропуску через державний кордон проводиться моніторинг громадської думки. Так, під час круглого столу відбувся сеанс прямого телефонного зв'язку з проблемних питань, які виникають під час перетину державного кордону. Громадяни, що в цей час знаходилися на пунктах пропуску, мали можливість у телефонному режимі поспілкуватися безпосередньо з начальником Північного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігорем Токовим і отримати детальні роз’яснення з питань, що їх цікавлять.

"Кінцевим результатом проведення круглого столу є визначення стану якості та ефективності, щодо впровадження відомчих стандартів з точки зору представників суспільства. Дані новації запроваджені під гаслом: кордон для людей, прикордонник та учасник міжнародного руху – партнери. Кожна людина. яка перетинає державний кордон, має почуватися законодавчо захищеною та бути впевненою, що прикордонник стоїть на захисті її інтересів" – зазначив Ігор Токовий і додав, що подібні заходи в Північному регіональному управлінні держприкордонслужби будуть проводитися регулярно.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.