Як у Житомирі депутатів ввели в оману. Відео

Як у Житомирі депутатів ввели в оману. Відео

Сьогодні так і не відбулася позачергова сесія Житомирської міської ради, яку було скликано за ініціативою депутатів від Об’'єднаної опозиції ВО «Батьківщина».

На початок сесії зареєструвалося лише 16 депутатів. Правда, декілька депутатів запізнилися на початок.

На сесії депутати повинні були розглянути лише одне питання - звернення до Президента України з вимогою ветувати ухвалений з порушеннями закон «Про засади державної мовної політики».

З цієї нагоди відбувся брифінг міського голови, який прокоментував сьогоднішні події в сесійній залі.

«Я декілька слів скажу про сесію. Ви знаєте, дійсно було підписано прохання 26 депутатів. На вчорашній день вже три депутати відкликали свої заяви у зв’язку з тим, що їх ввели в оману. Це депутати Іваницький, по телефону, Янушевич Юрій Євгенович і Пухтаєвич. Причина та, що їх ввели в оману, так як підписували список окремо від звернення до Президента, а потім під цей список підклали заяву про скликання позачергової сесії. І саме таким чином депутат Янушевич вказав, що одна річ – підтримати мову, інша – скликати позачергову сесію. Явка депутатів показала, що це питання знаходиться в площині більш політичній ніж площині фактичній», - заявив міський голова Житомира Володимир Дебой.

На завершення брифінгу, Володимир Михайлович подякував інтелігенції та громаді Житомирщини, за те що вони проявили поміркованість в питання «мовного закону».

ВІДЕО

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.