Представник Президента України в парламенті у Житомирі: Єдиною державною мовою в Україні залишається українська

Представник Президента України в парламенті у Житомирі: Єдиною державною мовою в Україні залишається українська

Дискусій навколо законопроекту «Про засади державної мовної політики» існує досить багато. Днями у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Президент України Віктор Янукович звернув увагу Кабінету Міністрів на необхідність вдосконалити цей законопроект. Позицію Президента з цього приводу прокоментував представник Президента України в парламенті, народний депутат України, член Партії регіонів Юрій Мірошниченко під час прес-конференції, яка відбулася в рамках робочої поїздки на Житомирщину.

«Президент України Віктор Янукович ще не коментував цей закон по одній лише причині, що текс закону «Про засади державної мовної політики» до нього ще не дійшов. Він лише наголосив на тому, за цей документ має бути досконалим, - говорить Юрій Мирошниченко. - Позицію Президента з цього приводу я вважаю мудрою, оскільки Президент представляє всю країну, і роль його, як гаранта Конституції, полягає в тому, щоб збалансувати інтереси всіх мешканців України, і ухвалювати рішення, які б спонукали до єднання всієї країни.

Мовне питання - одне з тих, яке, на жаль, роз`єднало сьогодні український парламент. Ви, напевно, спостерігали за тією емоційною дискусією, яка велась і на етапі внесення законопроекту. В Партії регіонів було передвиборче зобов’язання - розв’язати мовну проблему в Україні. І ми маємо виконувати свої обіцянки.
Звісно, Партія Регіонів, яка є стрижнем більшості, діяла прогнозовано, оскільки ухвалення мовного закону закладено у її програмі. Багато ми чуємо заяв, що цей законопроект не відповідає європейським стандартам, або навпаки. Після того, як до Президента надійде текст цього документу, він доручить його аналіз виключно правникам, які перевірять цей закон на відповідність Європейській мовній хартії, і на предмет відповідності нормам Конституції. А після цього Президент вже буде ухвалювати рішення й робити коментарі. В цілому, він зорієнтований на виважені й мудрі дії».

Прес-служба Житомирської обласної організації Партії регіонів

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.