Шляхи економії сімейного бюджету

Шляхи економії сімейного бюджету
18.02.2018, ---
Щоб грошей в будинку було досить, потрібно багато працювати і добре заробляти. Але чим більше грошей, тим більше спокус і сильніше бажання їх задовольнити. Виходить замкнуте коло і рано чи пізно, але настає час, коли грошей немає і потрібно щось з цим робити.

Багато сімей зараз замислюються про те, як заощадити бюджет, як розрахувати його таким чином, щоб грошей вистачало, як створити фінансовий запас. У цій статті ми розглянемо загальні моменти, а більш детально можна подивитися в статті http://kak-nado.com/kak-nauchitsya-ekonomit-semejnyj-byudzhet.html «як економити сімейний бюджет».

Варто відразу обмовитися, що економія буває різною: якщо сім’я перебуває на межі банкрутства, якщо є великий борг, то необхідна найжорсткіша економія буквально на всьому, поки не стабілізується фінансовий стан.

У всіх інших випадках необхідно пам’ятати про те, що головна вимога – це розумність економії. Тут мова скоріше йде про оптимізацію витрат, і перше що необхідно – це планування бюджету. Найкраще, якщо цим будуть займатися обоє. Якщо ж це неможливо, то один з них повинен повністю довіряти іншій.

Спробуйте провести аналіз витрат за останні кілька місяців. З’ясуйте, на що і скільки приблизно йде грошей. Повна картина витрат допоможе вам побачити ті статті, на яких можна заощадити. Далі складіть настільки ж повну картину доходів.
Шляхи економії сімейного бюджету
Тепер, виходячи з суми доходів, виділіть ту частину фінансів, яку можна пустити на погашення боргів, якщо вони є, або на створення резерву. Залишок коштів розділіть на 4 частини: сімейні витрати, утримання дітей, витрати чоловіка і дружини. Тепер можна приступати до планування кожної з частин бюджету, керуючись міркуваннями важливості і розумності тих чи інших витрат. У цьому вам допоможе аналіз витрат, зроблений раніше.

Коли сімейний бюджет складений, можна спробувати пожити в Відповідно до нього місяць. Контроль його виконання неможливе без регулярного обліку фінансів. Зараз в цьому велику допомогу можуть надати відповідні комп’ютерні програми.

Коли місяць закінчиться, проаналізуйте, наскільки точно вам вдалося слідувати наміченим планом. Якщо ваші доходи виявилися такими, як передбачалося або більше, можете себе привітати. Якщо ж стався перевитрата коштів, подивіться, що послужило його причиною, зробіть необхідні висновки або внесіть корективи в свій бюджетний план. Пройде зовсім небагато часу, і планування почне приносити свої плоди.

Якщо вам при всьому старанні не вдається залишатися в рамках бюджету, задумайтеся, де можна заощадити і як. Наприклад, є можливість заощадити на продуктах харчування, якщо складати заздалегідь список покупок, купувати товари оптом, віддавати перевагу фасованим товарам куплені на вагу і т.д. Така економія ніяк не вплине на якість харчування, але дозволить заощадити значну суму.

Можна спробувати заощадити і на комунальних платежах. Мова не йде про те, щоб сидіти вечорами в темряві або не митися по півроку: встановіть лічильники, користуйтеся пільгами, якщо вони є. Замініть всі лампочки на енергозберігаючі, намагайтеся оплачувати комунальні послуги без комісій – звичайно, ці заходи зажадають певних витрат, але і допоможуть вам у подальшому зберегти чималу частину грошей.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.